Vistaprint gooit ecologisch roer om


Bedrijf start met het aanbieden van gerecycled papier na roep van klanten

BARCELONA, 20100225 -- Vistaprint N.V. (Nasdaq: VPRT), aanbieder van persoonlijk drukwerk en services op maat voor consumenten en kleine bedrijven kondigt vandaag aan gerecycled papier te gaan aanbieden voor een deel van de bedrukte producten. De optie om gerecycled papier te gebruiken is momenteel beschikbaar voor visitekaartjes, postkaarten en extra grote postkaarten en wordt wereldwijd aangeboden via 20 gelokaliseerde websites.

Milieubewuste klanten die hun bedrijf een professionele look en feel willen meegeven en tegelijkertijd hun steentje willen bijdragen aan het milieu kunnen nu terecht bij Vistaprint.
Vistaprint biedt duurzaam gerecycled materiaal van topkwaliteit in combinatie met geavanceerde druktechnologie, zodat kleine bedrijven niet hoeven in te leveren op kwaliteit om een milieubewuste keuze te maken. Vistaprint zet actief in op haar ecologische activiteiten en zal hier in de toekomst verder de nadruk op leggen.

"In het afgelopen jaar hebben we veel reacties gekregen van klanten die ons vroegen wanneer we gerecycled papier zouden gaan aanbieden. Ons product team is zich toen actief gaan toeleggen op het vinden van de beste oplossing voor enerzijds het milieu en anderzijds het budget van onze klanten", aldus Janet Holian, president van Vistaprint Europa. "Dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen, zodat onze klanten producten ontvangen van topkwaliteit, tegen een betaalbare prijs en die ecologisch verantwoord zijn."

Naast het introduceren van gerecycled papier in het aanbod van mogelijkheden heeft het productteam ook uitgebreid onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het papier. Vistaprint overtreft de gemiddelde standaard met 265 g/m2 papier gemaakt van 100 % papierafval. Het nieuwe papier is daarnaast net zo glad en wit als standaard papier. Het kiezen voor gerecycled papier voor visitekaartjes, postkaarten en extra grote postkaarten is gemakkelijk geïntegreerd in het bestelproces en klanten kunnen de optie selecteren wanneer zij hun producten online ontwerpen of huidige producten nabestellen. Klanten kunnen bestellingen plaatsen of meer informatie vinden over de ecologische activiteiten van Vistaprint via www.vistaprint.nl/groen.

Vistaprint biedt klanten kwaliteit en gemak door producten te leveren waar ze van op aan kunnen. Het productaanbod bevat bedrukte producten van topkwaliteit voor een lage prijs waaronder visitekaartjes, postkaarten, adresstickers en uitnodigingen; promotiemateriaal waaronder petjes, T-shirts en marketing services zoals websites, copy writing, e-mailmarketing, ontwerpservices en postkaart mailings. Het bestellen bij Vistaprint is simpel; klanten kunnen 24 uur per dag online ontwerpen en bestellen met een enkele muisklik. De meeste producten kunnen bovendien binnen drie dagen worden geleverd.

Over Vistaprint
Vistaprint N.V. (Nasdaq:VPRT) biedt jaarlijks meer dan 8 miljoen kleine bedrijven en consumenten de kans om indruk te maken tegen de beste prijs. Met een uniek business model dat wordt ondersteund door een geavanceerde bedrijfseigen technologie, productiefaciliteit en direct marketing expertise biedt Vistaprint een zeer divers productaanbod voor zowel thuis als op kantoor. De opties variëren van visitekaartjes, folders en websites tot uitnodigingen, dankkaarten, kalenders en meer. Actief op de wereldmarkt bedient Vistaprint meer dan 120 landen via 20 lokale websites en biedt werkgelegenheid aan meer dan 1950 mensen. Vistaprint's brede productaanbod en services zijn gemakkelijk 24 uur per dag online bereikbaar via www.vistaprint.nl.

Vistaprint en het Vistaprint logo zijn handelsmerken van Vistaprint N.V. of dochterondernemingen. Andere merk- en of productnamen die in dit bericht voorkomen kunnen handelsmerken en of handelsnamen zijn van hun respectievelijke eigenaren.