Gemeente Apeldoorn

Nummer 29
Datun 24-02-2010

Bloemetje in ruil voor kunststofflessen in Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn wil bewoners voor het inleveren van kunststofverpakkingen extra belonen. Tot en met 31 maart 2010 maken zij bij de kunststofkiosk bij winkelcentrum De Eglantier dagelijks kans op een gratis bos bloemen. Tegen inlevering van kunststofflessen en flacons maakt men kans op een waardebon uit de automaat. Op de bon staat aangegeven waar zij deze op het winkelcentrum kunnen inruilen tegen een bos bloemen.

De kunststofkiosk bij winkelcentrum De Eglantier lijkt op een statiegeldflessenautomaat in de supermarkt. Bewoners kunnen hun kunststofflessen in een flessengat gooien. De machine sorteert deze op materiaalsoort en vervolgens wordt de fles verwerkt tot reepjes kunststof. Het versnipperde afval wordt door de gemeente aan producenten aangeboden voor hergebruik, bijvoorbeeld voor het produceren van emmers en kleding. Voor het overige kunststof, zoals boterkuipjes en folies is er naast het apparaat een ondergrondse container. De kunststofkiosk staat bij de verzamelcontainers op het parkeerterrein aan de Eglantierlaan.

Met de actie wil de gemeente het scheiden van kunststofafval nog eens extra onder de aandacht brengen en ondernemers interesseren voor de promotionele mogelijkheden van deze afvalmachine. Afgelopen jaar werd er in Apeldoorn zo'n zes kilo kunststofverpakkingen per bewoner ingezameld.

Einde persbericht