Partij voor de Dieren begraaft symbolisch Noord/Zuidlijn


AMSTERDAM, 20100225 -- Leden van de Partij voor de Dieren hebben samen met lijsttrekker Johnas van Lammeren voor Amsterdam vandaag de Noord/Zuidlijn symbolisch begraven. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de perikelen rond de Noord/Zuidlijn.

De actie is een knipoog naar de officiële zegening van de boormachines en de bouwvakkers op 11 maart a.s. De processie werd geleid door een partijlid, uitgedost in priestergewaad, die donderdagochtend voorop ging in processie naar het Centraal Station. De 'priester' daalde in vol ornaat af in de bouwput voor de 'begrafenisceremonie'.

Lijstrekker voor Amsterdam, Johnas van Lammeren, verwoordt het standpunt van de Partij voor de Dieren: "De Noord/Zuidlijn is een bodemloze financiële put. Het betekent verspilling van heel veel geld in een tijd waarin veel bezuinigd moet worden. Geld dat beter besteed kan worden aan dierenwelzijn en een leefbare groene stad. Het project gaat niet zorgen voor een betere doorstroming in de stad. Er zijn talloze betere alternatieven voor het openbaar vervoer. Het geld verdwijnt nu in een bodemloze put, terwijl er al heel veel extra bezuinigd moet worden, op dierenwelzijn, milieu en veiligheid."

Partij voor de Dieren





Ingezonden persbericht