Ingezonden persbericht


Persbericht

Nightwatchers - EGOTRIP.TV

25 februari van 19.00 - 23.00 u - cafe Schunck - toegang gratis

In Nightwatchers gaat kunstenaar Daniel van Hauten in op zijn werk met een nieuwe beeldenmix uit EGOTRIP.TV. Een avond waarop muziek en beeld uit het 'zonnige' Brazilië de toon zetten. Met DJ Bert Habets aka Nothingbutfunk en Van Hautens' VJ-collectief Blitzmeister.

Op donderdag 25 februari van 19.00 - 23.00 uur vindt in het café het EGOTRIP.TV Nightwatchers plaats. Dit kunstenaarsgesprek met de jonge filmmaker Daniel van Hauten heeft de vorm gekregen van een lounge sessie in de, althans voor Brazilie, vroege avonduren.

Gezamenlijk met DJ Bert Habets aka Nothingbutfunk uit Heerlen, die nog nooit in Brazilië is geweest maar wel de muziek van dit land draait, mixt VJ Daniel van Hauten samen met zijn VJ collectief Blitzmeister de videobeelden uit Recife live en opnieuw. Daarbij komen anekdotes aan bod en het making-off gevoel, er worden vragen gesteld en over de cultuur van Recife gesproken. Tevens presenteert Van Hauten voor het eerst de Walking Dreams Heerlen. Deze reeks videoportretten toont leven en dromen van jongeren uit Heerlen en zet zo de Braziliaanse en de Nederlandse situatie naast elkaar.

Op 29 januari jl. is o.a. het tentoonstellingsproject EGOTRIP.TV van filmmaker Daniel van Hauten geopend in SCHUNCK*. Hij brengt in video-installaties leven en dromen van personen uit Recife, Brazilië, bij elkaar tot momenten waar realiteit en fictie onafscheidelijk zijn. Met charme en gevoel voor drama worden individuele verhalen getransformeerd tot typerende beschrijvingen van het contemporaine leven van de Zuid Amerikaanse stad. De insteek tussen documentaire en fictief verhaal levert niet alleen een onopgesmukt beeld van een individuele werkelijkheid, maar reflecteert tevens op het hedendaagse alomtegenwoordige gebruik van media waaraan zich de individuele verbeelding bijna niet kan ontrekken.

EGOTRIP.TV maakt deel uit van het interculturele samenwerkingsproject Made in Mirrors, waarbij in SCHUNCK* de ontmoeting tussen 'de wijk en de wereld' middels kunstzinnige projecten tot stand komt.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot ondergetekende.

Carine Jamin