Agendabericht TuinIdee Den Bosch 2010

Publicatiedatum: 18-02-2010

TuinIdee Den Bosch
Grootste en meest toonaangevende tuinbeurs van Nederland

TuinIdee Den Bosch, de grootste en meest toonaangevende tuinbeurs van Nederland, staat weer voor de deur. Tuinliefhebbers kunnen van donderdag 25 tot en met zondag 28 februari terecht in de Brabanthallen in Den Bosch voor de laatste tuintrends en nieuwste tuinproducten.

Datum:
Donderdag 25 t/m zondag 28 februari 2010

Locatie:
Brabanthallen Den Bosch

Openingstijden:
Donderdag 25 februari: 10.00 - 18.00 uur
Vrijdag 26 februari: 10.00 - 22.00 uur
Zaterdag 27 februari: 10.00 - 18.00 uur
Zondag 28 februari: 10.00 - 18.00 uur

Informatie:
Het meest actuele overzicht van alle beursactiviteiten, deelnemers en beursnieuws staat op www.tuinideedenbosch.nl.

Aantal exposanten : 200

Entree:
Kaarten aan de kassa kosten ¤ 17,50. Via de online voorverkoop kosten kaarten slechts ¤ 12,50. Bezoekers kunnen gebruik maken van een speciaal voordeelarrangement: entreekaart + koffie/thee + appelgebak voor ¤ 15,-. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.


Expositieprogramma:
Barbecues & buitenkeukens, bestratingmaterialen, bloembollen & zaden, fonteinen, kassen, levend groen, ornamenten, potterie, sauna's, speeltoestellen, terrasoverkappingen & veranda's, tuinaanleg, tuinaccessoires, tuinafscheidingen, tuingereedschap, tuinhuisjes, tuinkunst, tuinmeubelen, tuinonderhoud, tuinontwerp, verlichting, vijvers, whirlpools, zwembaden.

ACTIVITEITEN Den Bosch

Spectaculaire demonstraties door Jurgen Smit
Jurgen Smit, bekend van televisie, geeft tijdens TuinIdee snoeitips en beantwoordt vragen uit het publiek. Nieuw dit jaar zijn de demonstraties die plaatsvinden in de door hem aangelegde 'Dames- en Herentuin'. In de 'Damestuin' geeft Jurgen uitleg over onderhoudswerkzaamheden. De 'Herentuin' staat in het teken van het stevigere kluswerk in de tuin, zoals de aanleg van bestrating en vijvers. Bezoekers kunnen de producten en technieken direct uitproberen.

Kwekersplein met plantendokter Joop
Het Kwekersplein is opgedeeld in vijf ideetuinen met elk een thematische beplanting, waaronder een tuin die het hele jaar groen blijft, een lentetuin en een klassieke symmetrische tuin. Plantendokter Joop is dagelijks tussen 11:00 en 16:00 uur aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden over ziekten en plagen.

Ontspannen in de Leestuin
In de Leestuin vinden de volgende activiteiten plaats:

- Groen vragenuur van Garden Tours (om 11.00, 13.30 en 16.00 uur)
- Presentatie tuinboeken van boekhandel Van Kooten Braderie
- Handgemaakte vogelkunst van Mooie Vogels
- Lezingen en signeersessies van bekende auteurs van tuinboeken
- Fotocollectie van Floralook


Lezingen Tuin Interieur Paviljoen
Gerenommeerde tuinarchitecten en hoveniers geven op het Tuin Interieur Paviljoen lezingen over de inrichting en het onderhoud van tuin of balkon. Een kleine greep uit de onderwerpen:

- Het kweken van groentes en bloemen in de tuin
- Moderne en klassieke tuinen in binnen & buitenland
- Paradijselijke tuin op iedere plek


Nationale Beroepenwedstrijden Tuinaanleg
Traditiegetrouw vindt tijdens TuinIdee de finale plaats van de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg. Jonge vakmensen in opleiding leggen op de beurs binnen twee dagen hun zelf ontworpen tuinen aan. De winnaars worden op zaterdag 27 februari bekend gemaakt.

Tuinadvies Dreamgarden ontwerpers
De experts van Dreamgarden geven advies over de inrichting en het onderhoud van tuin of balkon. De sessies duren maximaal 25 minuten. Tuinliefhebbers kunnen foto's, plattegronden en schetsen meenemen naar de beurs.

Uitreiking TuinIdee Award
Dit jaar zijn vijf bedrijven genomineerd voor de TuinIdee Award. Bezoekers kunnen tijdens de beurs stemmen op hun favoriet voor de Publieksprijs. De uitreiking vindt plaats op zaterdagavond. De volgende vijf producten zijn genomineerd:

* Pipowagen (Inbizniz BV)
* Comfort hefboomsnoeischaar SmartCut (GARDENA)
* Kastanje vlechtscherm (Van Vliet Kastanjehout)
* Kunstpalmbladeren Palm Thatch en kunstriet Arundo Reed (Hoveniersbedrijf Maul)
* Stoepje Groen ( CCEasyGreen/Stichting Jong Ondernemen)


Kinderopvang
Terwijl de ouders rustig de tijd nemen om de beurs te bezoeken is er voor de allerkleinsten tegen betaling opvang met verschoontafel en sapjes, babykoekjes, speelgoed en een campingbedje. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen tegen betaling knutselen en meedoen aan verschillende leuke activiteiten.

-.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions