Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 25 februari 2010

Start aanleg paddentunnels in Duinweg tussen Bergen en Schoorl

Padden, kikkers, salamanders maar ook egels, muizen en andere dieren kunnen binnenkort tussen Bergen en Schoorl veilig heen en weer lopen tussen duin en polder. Op 1 maart start aannemer G.P. Groot met de aanleg van twee faunapassages onder de Duinweg op de grens tussen Bergen en Schoorl, hiermee komt een grote wens van de Paddenwerkgroep Schoorl uit: een veilige oversteek voor padden zonder dat er mensen nodig zijn om ze over te zetten én het hele jaar geopend zodat ook andere dieren er gebruik van kunnen maken.

In 2009 heeft Landschap Noord-Holland haar beschermers opgeroepen de Paddenwerkgroep te helpen door een gift voor de paddentunnels over te maken. Dit werd een groot succes. Met de 36.000 euro van de Beschermersactie en 10.000 euro van de gemeente Bergen kunnen nu twee faunapassage onder de weg worden aangelegd.

Alleen voor het aanbrengen van de schermen die er voor zorgen dat de dieren naar de tunnels toe worden geleid, zijn de financiën nog ontoereikend. Dit jaar zal de paddenwerkgroep nog gaas moeten spannen tussen de tunnels. Hopelijk is er volgend jaar voldoende geld bijeengebracht om de permanente schermen te kunnen plaatsen.

De gemeente Bergen is blij met het initiatief van de Paddenwerkgroep Schoorl en Landschap Noord-Holland en zorgt voor de realisering van de aanleg van de faunapassages. Wilt u helpen de geleidingsschermen aan te leggen, dan kunt u dit doen door geld over te maken naar bankrekening 11.91.39.510 t.n.v. Landschap Noord-Holland te Castricum onder vermelding van Paddentunnels Schoorl.



Landschap Noord-Holland