Gemeente Cromstrijen


Opdringerige energieverkopers

25-02-2010

Bij diverse gemeenten in de Hoeksche Waard en bij de politie komen met enige regelmaat klachten binnen van bewoners over opdringerige deurverkopers. Vooral van energiebedrijven die huis-aan-huis klanten werven, en waarbij aan de deur een contract wordt ondertekend.

Er zijn zelfs verkopers die hun voet tussen de deur zetten of zich zonder toestemming toegang verschaffen tot de woning. Vooral oudere bewoners, maar ook ouders van jonge kinderen raken hiervan soms behoorlijk van streek.

Stickeractie

Dat de energiebedrijven niet alleen in de Hoeksche Waard actief zijn blijkt uit de aandacht die diverse consumentenprogramma's op tv hier al aan besteedden. Het VARA-programma KASSA van 6 februari 2010 kwam de consumenten te hulp met een sticker 'Nee, verkopers niet welkom!'. Wilt u ook zo'n sticker bestellen? Schrijf op een envelop uw eigen naam en adres. Plak op de envelop een postzegel. Stuur deze in een andere gefrankeerde envelop naar: Kassa, o.v.v. Stickeractie, Postbus 3000, 1200 CZ Hilversum.

Het fragment over de energieverkoop kan nog via internet bekeken worden op: http://kassa.vara.nl/tv/. Daar is de sticker eventueel ook zelf te downloaden.