Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Artistiek overnachten in kunstzinnige hotels

Hotels.com zet kunsthotels op een rijtje

Amsterdam, 25 februari 2010 - Sommige hotels worden zelf als kunstwerk bestempeld, andere hotels hebben een indrukwekkende kunstcollectie verzameld. Die kan bestaan uit werken van wereldberoemde kunstenaars zoals Andy Warhol, maar ook van lokale talentvolle kunstenaars. Een kunstwerk kan een ruimte transformeren, de juiste stemming voor gasten creëren, en smaak en elegantie aan een hotel toevoegen. Hotels.com, marktleider op het gebied van online hotelboekingen, zette vijf hotels op een rij waar gasten tijdens hun verblijf kunnen genieten van indrukwekkende kunstcollecties:

Gramercy Park Hotel****/*, New York

Het Gramercy Park Hotel in New York biedt plaats aan kunstwerken van enkele van de meest gevierde kunstenaars uit de 20e eeuw. Zo zijn er werken te bewonderen van Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat en Julian Schnabel, die ook een rol heeft gespeeld bij het ontwerp van het hotel. De lobby vormt de kern van het hotel en herbergt een nonchalante combinatie van antieke meubelen en hedendaagse kunstwerken. De exposities veranderen periodiek, het hotel nodigt zelfs gastconservatoren uit om hun kunstwerken tentoon te stellen.

St. Martins Lane Hotel*****, Londen

De bekende Franse fotograaf Jean-Baptiste Mondino heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op het St. Martins Lane Hotel in Londen. De 'Light Bar' van het hotel valt op door het enorme aantal zwart-wit foto's van mensen die gekke bekken trekken, gefotografeerd door Mondino. De foto's creëren een ontspannen sfeer voor de gasten. Restaurant Asia de Cuba dat gevestigd is in het hotel trekt de aandacht doordat het gedecoreerd is met een aantal dramatische kunstwerken.

Byblos Art Hotel*****, Verona

Bezoekers van het Byblos Art Hotel in Verona kunnen een explosie van kunst tegemoet zien. In het hotel, dat is gehuisvest in een 16e eeuwse villa, valt een permanente collectie van hedendaagse kunst met werken van 39 kunstenaars te bezichtigen. Het hotel is een goedgevulde kunstgalerie, gasten kunnen tegelijkertijd genieten van het prachtige interieur van het hotel. De werken van beroemde kunstenaars vormen een prachtige combinatie met het design van de beroemde ontwerper en architect Alessandro Mendini.

Het Cullen Hotel*****, Melbourne

Het Cullen Hotel in Melbourne is vernoemd naar één van de meest toonaangevende hedendaagse kunstenaars in Australië, Adam Cullen. Het hotel is het eerste van drie hotels in Melbourne die kunst centraal stellen en eer betuigen aan grote Australische kunstenaars. De andere twee zijn Het Olsen Hotel en Het Blackman Hotel, die beiden later dit jaar hun deuren openen. Het hotel beschikt over honderden originele kunstwerken van Adam Cullen, die overal in het hotel te zien zijn. Elke kamer is voorzien van meerdere prints van de kunstenaar.

Ellerman House*****, Kaapstad

De eigenaren van Ellerman House hebben een verzameling aangelegd van bijzondere kunstwerken van lokale Zuid-Afrikaanse kunstenaars. Deze verzameling geeft een goed beeld van het land: het wisselt schilderijen van de Kaap af met beelden van Zuid-Afrika in de vorige eeuw. Het hotel heeft onlangs ook de Ellerman Contemporary Gallery geopend. Deze galerie biedt jonge opkomende kunstenaars de kans om hun werk te tonen. Ellerman House geeft rondleidingen over het hotelterrein en in de galerie, om achtergrondinformatie te geven over de kunstcollectie.

Einde persinformatie. Donderdag 25 februari 2010.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht