NOVA

25-02-2010

NOVA Politiek: Almere
Een kleine week na de val van het kabinet presenteert NOVA vanavond weer een nieuwe Politieke Barometer. Wie profiteert er van de val van het kabinet en wie leidt er verlies?

En vanaf vandaag staat NOVA in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. NOVA trekt het land in en doet vijf steden aan: Almere, Groningen, Maastricht, Den Haag en Rotterdam. Vanavond is het de beurt aan Almere, één van de twee steden waar de kiezer ook op de PVV kan stemmen.

PVV-lijsttrekker in Almere Raymond de Roon en VVD-wethouder Arno Visser gaan met elkaar in debat over lokale zaken. Stand-up comedian Arie Koomen praat als Dwarse Denker over zijn Almere.

Mede door de gebeurtenissen van de afgelopen weken is de landelijke politiek niet meer weg te denken uit de lokale verkiezingsstrijd. Daarom gaan vanavond Tweede Kamerleden Martijn van Dam (PvdA) en Joël Voordewind (CU) met elkaar in debat.

Tot slot is er vanavond een online chat met Arno Visser en Martijn van Dam.

Speciaal voor deze reeks aflevering is de site NOVA Politiek in het leven geroepen, vol met extra informatie, een quiz en meer!

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)