Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Vakmensen
25 januari 2010
----------

CNV Vakmensen stelt directie Nefit ultimatum

De leden van CNV Vakmensen bij Nefit in Buinen hebben vandaag in overgrote meerderheid besloten actie te willen voeren bij hun bedrijf. De bond zal de directie hiertoe vandaag een ultimatum stellen.

De directie van Nefit wil de vestiging in Buinen sluiten en de werknemers de gelegenheid bieden te gaan werken bij de vestiging in Deventer. Voor wie dit niet wil of kan biedt de directie een vertrekregeling die volgens CNV Vakmensen onvoldoende is. Nefit biedt de nieuwe kantonrechtersformule met correctiefactor 0,85, terwijl de bond de (betere) oude formule wil met correctiefactor 1. Voor wie wél in Deventer gaat werken biedt de directie compensatie voor extra reiskosten en reistijd gedurende twee jaar, terwijl de bond hier onder andere 2,5 jaar verlangt.

Onderhandelaar Wilko van Niejenhuis van CNV Vakmensen: "Het is erg teleurstellend, dat het zover moet komen. Het is een mooi bedrijf en het is niet armlastig. Daarom zijn onze eisen volgens mij beslist niet onredelijk. Het blijft zeer treurig dat door deze plannen mogelijk weer veel werkgelegenheid uit Noord-Nederland dreigt te verdwijnen."




Ingezonden persbericht