Ingezonden persbericht


Persbericht D66 Amsterdam

26 februari 2010

--
Amsterdams duo-raadslid Jan
Paternotte genomineerd voor
beste raadslid

D66-duoraadslid Jan Paternotte (1984) is genomineerd voor `het beste raadslid van Nederland'. Paternotte is de nummer 2 op de lijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Als duo-raadslid deed hij onder andere voorstellen voor een tweetalige stad, vrije openingstijden voor poppodia en een Amsterdams technasium. Naar aanleiding van zijn voorstellen worden nu in de trams van het GVB verschillende haltes ook in het Engels omgeroepen. Paternotte reageert verrast op zijn nominatie: "Ik vind het een hele eer om genomineerd te zijn. De afgelopen vier jaar heb ik hard gewerkt en voorstellen gedaan om Amsterdam een betere stad te maken. Het is geweldig om daar op deze manier erkenning voor te krijgen."

Paternotte was eerder landelijk voorzitter van de Jonge Democraten. Tijdens zijn bestuursperiode achtervolgde hij onder meer de anti-Europa campagne van Geert Wilders met een eigen campagne die Nederlanders opriep te stemmen voor de Europese Grondwet. Het bestuur Paternotte volgde Wilders met een blauwe caravan. De actie haalde verschillende internationale media, waaronder CNN. Ook pleitte Paternotte als landelijk voorzitter als eerste binnen D66 voor het verhogen van de AOW-leeftijd. Inmiddels wordt dit standpunt gesteund door een groot aantal politieke partijen.

De verkiezingen voor het beste raadslid van Nederland vindt op 1 maart plaats tijdens het Festival van de lokale Democratie in de Amsterdamse poptempel De Melkweg. Het festival wordt georganiseerd door campagnebureau BKB. Andere genomineerden zijn onder meer PvdA-raadslid in Gouda en voorzitter van de Jonge Socialisten Mohammed Mohandis, en GroenLinks-raadslid David Rietveld uit Den Haag. Paternotte is het enige Amsterdamse raadslid met een nominatie. In totaal zijn er twaalf kandidaten.

--