Gemeente De Marne


Overdracht nieuwe bus aan St. Flexbus

Dinsdagmiddag 24 februari vond tijdens een informele bijeenkomst van vrijwilligers van Stichting Flexbus De Marne, een vertegenwoordiger van het OV bureau,
de directeur van UVO en vertegenwoordigers van de gemeente De Marne, de overdracht van de nieuwe Flexbus aan de Stichting Flexbus De Marne plaats.

De heer De Jonge, directeur UVO-vervoerbedrijf gaf in een schets de omvang en functie van zijn bedrijf weer en was verheugd als nieuwe concessiehouder over de samenwerking met het OV bureau, de gemeente De Marne en de Stichting Flexbus
De Marne. Daarna overhandigde hij de sleutel aan burgemeester Wiersma.

overdracht flexbus bij het gemeentehuis

Burgemeester Wiersma vermeldde dat hij nog maar kort burgemeester was en sinds enkele weken op de hoogte was van de Flexbus. Hij was verheugd dat na aanvankelijk een proefperiode de Flexbus nu een vast gegeven is in de verbinding van de dorpen tussen Zoutkamp en Leens. Hij sprak ook zijn waardering uit voor de vrijwilligers en het bestuur die het mogelijk maken dat de Flexbus kan rijden. Burgemeester Wiersma overhandigde de sleutel aan Hans Jansen, voorzitter van de Stichting Flexbus de Marne.

Hans Jansen zei dat de Flexbus zorg draagt voor een aansluiting in Wehe den Hoorn op de bussen van en naar Groningen. De bus verbindt de dorpen onderling en met Leens met alle voorzieningen. Daarnaast hebben al 5 vrijwilligers dankzij de Flexbus kunnen doorstromen naar een reguliere baan.

De nieuwe bus is een vooruitgang ten opzichte van de vorige bus. De zit voor de bestuurder is veel beter. Na 4 uur rijden voelt de bestuurder zich nog fit. Ook is de klimaatbeheersing beter. Ook is er nu een lichtkrant in de bus met daarop de bestemming van de bus.

De samenwerking met UVO bevalt erg goed. De samenwerking met Het OV bureau en de gemeente was al goed.

Ter gelegenheid van het wisselen van de vervoerder is er een nieuwe website gemaakt met daarop een film over de Flexbus.

Leens, 25 februari 2010.