Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam


Promotie

Rosemarie Met: 'Diagnosis and treatment of critical limb ischemia'. Promotores zijn prof.dr. J.A. Reekers, hoogleraar Radiologie in het bijzonder de vasculaire diagnostische en interventionele radiologie, en prof.dr. D.A. Legemate, hoogleraar Chirurgie, in het bijzonder de vaatchirurgie. Co-promotores zijn dr. M.J.W. Koelemay en dr. S. Bipat.
Door aderverkalking kunnen verstoppingen in de bekken- of beenslagaders ontstaan die krampen in de benen geven bij het lopen (etalagebenen), pijn bij rust en voetwonden. De promovenda onderzocht patiënten met kritische ischemie (pijn in rust en/of wonden). Bij hen moet vaak het been (deels) worden afgezet (geamputeerd). Behandeling is mede gericht op het verminderen van invaliditeit en het verbeteren van de levenskwaliteit. Een dotterbehandeling is minder invasief dan een operatie, en blijkt goed te werken bij patiënten bij wie anders het been (deels) geamputeerd moest worden.
Tijd: 12.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.
Voor meer informatie op het gebied van medisch wetenschappelijk nieuws kunt u contact opnemen met de AMC-wetenschapsvoorlichters Edith Gerritsma en Andrea Hijmans.
020 566 2929