Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 24 februari 2010

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, sloopvergunningen,reclamevergunningen, aanvragen gehandicapten/invalidenparkeerplaatsen, kapvergunningen, een vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan ijsbaanlocatie en een ventvergunning, verleend, dan wel in procedure zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Bouwvergunningen aangevraagd


* Schinkelse baan 9, uitbreiden van bakkerij met ovenruimte
* Paradijsselpark 37, vergroten van eerste verdieping
* De Linie 2, verbouwen van tweede verdieping tot kinderopvang
* Bermweg 37/39, samenvoegen van winkelruimten
* Frans Naereboutrede 3, aanbrengen van dakkapel achterzijde

Sloopvergunningen aangevraagd


* Uiverstraat 72, verwijderen van asbesthoudend zeil
* Wiekslag 14, verwijderen van asbesthoudende tegels

Bouwvergunningen verleend

Verzenddatum 15 februari 2010:

* Onacklaan, gewijzigd uitvoeren van bouwvergunning, toevoegen twee woningen begane grond

Verzenddatum 16 februari 2010:

*Wijk Schenkel, plaatsen van kunstwerken Schenkel

Verzenddatum 17 februari 2010:

* Wisselspoor 2, plaatsen van carwash overkapping en blokhut

Sloopvergunningen verleend

Verzenddatum 11 februari 2010:

* Bermweg 282, verwijderen van asbesthoudende materialen

Verzenddatum 12 februari 2010:

* Purmerhoek 102, verwijderen van asbesthoudend zeil
* Toendra 84, verwijderen van asbesthoudend zeil

Verzenddatum 16 februari 2010:

* Hudsonbaai 66, verwijderen van asbesthoudend zeil

Verzenddatum 17 februari 2010:

* Uiverstraat 72, verwijderen van asbesthoudend zeil
* Wiekslag 14, verwijderen van asbesthoudend tegels

U bent bevoegd tegen een besluit een bezwaarschrift in te dienen. Uw gemotiveerd bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van de beschikking bij het college van burgemeester en wethouders zijn ingediend.

Vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan
voormalige ijsbaanlocatie in het Schollebos aan de Bermweg

Het college geeft, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), kennis van de voorbereiding van een (postzegel) bestemmingsplan op de voormalige ijsbaanlocatie in het Schollebos aan de Bermweg. Door het opstellen en in procedure brengen van dit (postzegel) bestemmingsplan moet de verhuizing van Sparta Rugby, Cricket en Jeu de Boules vanuit sportpark Couwenhoek naar deze locatie mogelijk worden gemaakt. Het gaat hierbij zowel om het aanleggen van een cricket- en rugbyveld en jeu de boules-banen met bijbehorende voorzieningen als om de bouw van een in het groen gesitueerd clubhuis.

Voorbereiding bestemmingsplan.
In zijn vergadering van 16 februari 2010 heeft de gemeenteraad besloten het Projectplan Spartalocatie Bermweg vast te stellen én er mee in te stemmen de uitvoering van het Projectplan mogelijk te maken door het voorbereiden en in procedure brengen van een (postzegel) bestemmingsplan. De realisatie van deze plannen is namelijk in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Stadsdeelpark herziening II'.

Reageren op het voornemen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro). Met betrekking tot het voornemen om een (postzegel) bestemmingsplan voor te bereiden en in procedure te brengen wordt geen mogelijkheid geboden tot het indienen van een zienswijze. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen. Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat bij de voorbereiding van dit (postzegel) bestemmingsplan geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Inzage.
Het door de gemeenteraad vastgestelde Projectplan met de daarbij behorende stukken liggen vanaf 24 februari 2010 ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis. U kunt het Projectplan met de daarbij behorende stukken ook hier inzien en downloaden

Verdere procedure.
Over het (voor)ontwerp van dit (postzegel)bestemmingsplan zal te zijner tijd, op basis van de Inspraakverordening, de gelegenheid tot inspraak worden geboden.

Vervolgens zal het ontwerp-(postzegel)bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid om binnen een periode van zes weken een zienswijze over het ontwerp-(postzegel)bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen. De kennisgeving van de terinzagelegging van dit ontwerp-bestemmingsplan wordt te zijner tijd in de, huis-aan-huis blad IJssel en Lekstreek, de Staatscourant en elders op deze webssite gepubliceerd.

Kapvergunningen aangevraagd

Door de gemeente:

* Brahmsstraat 172/176 twee boomhazelaars (Corylus colurna) en één linde (Tilia cordata 'Boehlje').


* Schuin tegenover Brahmsstraat 25 twee boomhazelaars (Corylus colurna).


* Ter hoogte van de Brahmsstraat 204 één sierkers (Prunus).


* Nabij Bachstraat 159/167 vier valse acacia's (Robinia pseudo acacia 'Umbraculifera').


* Nabij Bachstraat 42 twee valse acacia's (Robinia pseudo acacia 'Bessoniana').


* Nabij Bachstraat 75 twee zwarte elzen (Alnus glutinosa) en één spaanse esdoorn (Acer campestre) en twee boomhazelaars (Corylus colurna).

Bovenstaande kapvergunningen zijn aangevraagd in verband met ophoging en rioolwerk. Er blijven 28 bomen behouden welke een redelijke kans op overleving hebben na de ophoging. Herplant met vier tulpenbomen (Liriodendron tulipifera), vier krentenboompjes (Amelanchier arborea 'Robin Hill'), twee Christusdoornen (Gleditsia triacanthos 'Skyline') en drie esdoorns (Acer campestre 'Huiberts Elegant') in het eerst volgende plantseizoen na beëindiging civiele werken.

Kapvergunningen verleend

Aan de gemeente:
Nabij Aleoeten 21/22 drie sierkersen (prunus eminens 'Umbraculifera') en één zandkers (Prunus pandora) wegens ophoging- en rioolwerk en verminderde vitaliteit. Herplant met twee amberbomen (Liquidambar styraciflua 'Worsplesdon')

Aan overigen

Dorpsstraat 34/36 één paardenkastanje (Aesculus Hippocastanum) de boom is zodanig gekandelaberd dat deze gekapt moet worden. Herplant met één boom van een nader te bepalen soort. Meerkoetstraat 7 één gewone Beuk (Fagus sylvatica) wegens overlast. Geen herplant.

Voor meer informatie over de administratieve afhandelingen van kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij mw. H. Oranje, telefoon (010) 2848637 (010) 2848637

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder, gedurende zes weken ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken meldt u dit dan uiterlijk 4 weken na publicatie van de kapaanvraag bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, tel. (010) (010) 2848637 . Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Voor wat betreft de verleende kapvergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag waarop dit besluit is genomen. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Evenementenvergunning verleend voor

* Koninginnedagviering op het grasveld nabij de Gong op vrijdag 30 april 2010 van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Stichting Sociaal Cultureel Werk Capelle-Schollevaar.

Reclamevergunning verleend voor


* Opendag IJsselland Ziekenhuis 20 maart 2010, plaatsing van zaterdag 6 maart 2010 tot en met 20 maart 2010;
* Opendag Thomas More College, plaatsing van donderdag 1 april 2010 tot en met 15 april 2010;
* Irish Wings in Isala, plaatsing van woensdag 24 maart 2010 tot en met dinsdag 13 april 2010;
* Wende Snijders in Isala, plaatsing van zaterdag 3 april 2010 tot en met vrijdag 23 april 2010;
* Dolf Jansen in Isala, plaatsing van zondag 25 april 2010 tot en met zaterdag 15 mei 2010;
* Nieuwe Brochure Isala, plaatsing van dinsdag 4 mei 2010 tot en met dinsdag 25 mei 2010.

Lichtreclamevergunning verleend voor

* De Bodega aan de gevel van het pand aan het Hollandsch Diep 1a.

Speelautomatenvergunning verleend aan


* Café De Keizer.

Heiwerkzaamheden verleend aan


* Heijmans Beton -en Waterbouw B.V. is een ontheffing verleend voor heiwerkzaamheden ten behoeve van de bouw van twee liftschachten voor het stationsgebouw Capelle Schollevaar. De heiwerkzaamheden staan gepland voor circa 2 dagen in week 15, 12 april 2010 tot en met 16 april 2010, tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Binnen zes weken na de datum van besluit, kunt u bij het college van Burgemeester en Wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag waarop dit besluit is genomen. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

De hieronder genoemde aanvraag voor een evenementenvergunning is ter informatie, u kunt hier geen zienswijzen voor indienen.

Evenementenvergunning aangevraagd voor


* Marbo, voor een braderie op het Stadsplein op vrijdag 7 mei 2010 en zaterdag 8 mei 2010 van 10.00 uur tot 17.00 uur

Melding klein evenement

Op 1 december 2009 is de Algemene Plaatselijke Verordening 2009 in werking getreden. Hierin is bepaald dat voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' geen vergunning is vereist. Kleinschalige evenementen (bijvoorbeeld een straatfeest, buurtbarbecue), zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn, etc. Indien voldaan wordt aan alle voorwaarden kan volstaan worden met het doen van een melding. Indien tijdens het evenement niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit direct tot overtreding van de APV en kan de activiteit worden beëindigd. Het maken van bezwaar is niet mogelijk.

De volgende meldingen zijn door de gemeente geaccepteerd:
* Bibliotheek aan den IJssel, voor een workshop Graffiti op het stadsplein op zaterdag 13 maart 2010 tussen 11.30 uur en 12.15 uur.

Invalidenparkeerplaats

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 17 februari 2010 (datum besluit 17 februari 2010): kentekennummer 15-FF-SL voor mevrouw M.C. de Oliveira, Evoluon 74.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf vandaag ter inzage.