Zie ook: Prestaties ChristenUnie, GroenLinks.

Prestaties van de Almere Partij in de gemeenteraad van Almere


ALMERE, 20100225 -- Uit ergernis over de grabbelton aan standpunten waarmee zogenaamde Stemwijzers en Kieskompassen kiezers van advies menen te dienen, heeft de redactie van Nieuwsbank de lijsttrekkers van de gemeenteraadsverkiezing in Almere zes cruciale vragen voorgelegd. Fractievoorzitter B. Fonhof van de Almere partij heeft deze vragen als volgt beantwoord.

1. Wat zijn volgens de Almere Partij de afgelopen vier jaar de belangrijkste besluiten geweest van de Gemeenteraad van Almere?

De schaalsprong. En eindelijk de verkiezingen, de sfeer was niet plezierig meer.

2. Welk standpunt heeft de Almere Partij bij elk van deze besluiten ingenomen?

Bij de schaalsprong hebben wij als enige partij de tweede variant, stad van water en groen gekozen. Deze variant was aanzienlijk goedkoper zeker gezien de crises waar we voorlopig nog lang niet vanaf zijn. Door ons werd meer gekeken naar het achterland en de ruimte die daar is, in bijvoorbeeld Duitsland.

3. Wat zullen volgens de Almere Partij de komende vier jaar de belangrijkste onderwerpen zijn in de Almeerse gemeenteraad?

Huisvesting voor jongeren, senioren, starters en studenten.
Hoger onderwijs en vooral zorg voor de stad die in bijna alles tekortschiet in vergelijking met andere steden die wel alles al hebben.

4. Hoe vindt de Almere Partij dat de gemeenteraad bij elk van deze onderwerpen zal moeten besluiten?

Naar wijsheid en niet altijd het partijpolitieke eigenbelangen gekrakeel.

5. Zijn er onderwerpen die andere partijen erg belangrijk vinden en de Almere Partij niet? Wat is het standpunt van de Almere Partij over die onderwerpen?

Bij vraag vier geef ik eigenlijk al aan wat ik bedoel.

6. Met welke partijen denkt de Almere Partij in Almere de komende vier jaar het beste te kunnen samenwerken, als met hen een meerderheid gevormd kan worden?

Met de plaatselijke partijen, aangevuld met partijen die echt het beste voorhebben met de stad, in plaats van de partijbelangetjes van de landelijke partijen die altijd moeten luisteren naar het gekrakeel dat vanuit den Haag komt en ons alsmaar willen opleggen wat wij moeten doen.

Bob Fonhof
www.almerepartij.nl