Level 3 helpt France Télévisions met uitzenden van Olympische Winterspelen 2010 Vancouver

Level 3 CDN zorgt er mede voor dat mensen online en via Apple iPhone in HD de Spelen kunnen kijken

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100225 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het van 12 t/m 28 februari samenwerkt met France Télévisions om te helpen bij het uitzenden van de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver in high definition (HD) voor online en mobiele kijkers.

France Télévisions zendt gedurende de twee weken dat het evenement duurt de Spelen vanaf 19.00 uur tot 6.00 uur live uit via internet en Apple iPhone en biedt de rest van de dag beelden op verzoek. De uitzendingen worden mogelijk gemaakt door Level 3’s Content Delivery Network (CDN) en Live Event diensten, met Microsoft Internet Information Services (IIS) Live Smooth Streaming en Microsoft Silverlight.

IIS Smooth Streaming is ontworpen om de kwaliteit van een online videostream te verbeteren door de zendstoringen te beperken door de kwaliteit van de weergave in realtime te variëren, op basis van de beschikbare bandbreedte van een bepaalde computer.

“De uitzendingen van de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver door France Télévisions zijn een geweldige kans voor kijkers om de specifieke live, online videobeelden van HD-kwaliteit te ervaren die Microsoft en diens partners kunnen leveren met technologieën zoals Silverlight en IIS Live Smooth Streaming”, aldus Steve Sklepowich, directeur van Silverlight bij Microsoft Corp. “Level 3’s CDN-integratie is van essentieel belang om kijkers naar de Olympische Winterspelen een kwalitatief hoogwaardige online kijkervaring te kunnen bieden.”

Naast het aanbieden van de Spelen aan online gebruikers, stelt Level 3’s CDN-platform het bedrijf in staat dezelfde videobeelden direct door te sturen naar mobiele gebruikers. Dit jaar hebben kijkers toegang tot beelden van de Spelen van hoge kwaliteit, rechtstreeks via hun iPhone.

“Door nauw samen te werken met Microsoft, en door de expertise van het broadcast-team van Level 3 en de uiterst schaalbare, adaptieve mogelijkheden van ons CDN in te zetten, zijn we in staat kwalitatief uitstekende eind-tot-eind oplossingen te bieden voor live evenementen”, aldus James Heard, president Europese markten voor Level 3. “Of men de Spelen nu vanaf een PC of een iPhone bekijkt, wij spannen ons in om een kijkervaring van de grootst mogelijke kwaliteit te garanderen.”

Dit evenement is de laatste in een reeks uitzendingen van live evenementen door Level 3 en Microsoft. Sinds 2009 hebben Level 3 en Microsoft samengewerkt aan het uitzenden van meer dan 20 belangrijke live evenementen over de hele wereld. Het uitzenden van de Spelen wordt beheerd en gemonitord vanuit het Level 3 Broadcast Operations Centre in Dublin.

Kijk voor meer informatie over de CDN-diensten van Level 3 op: www.level3delivers.com.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Tal van ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaars en overheidsinstanties vertrouwen op Level 3 voor de levering van diensten met een brancheleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde via een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metrodiensten en langeafstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van mediacontent en voice-diensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com.

Forward-looking statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements) zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de controle van Level 3 vallen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van wat in deze uitspraken wordt aangegeven of geïmpliceerd. De belangrijkste factoren die zouden kunnen verhinderen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt, zijn onder andere de huidige onzekerheid op de mondiale financiële markten en in de wereldwijde economie, ontwrichting van de financiële markten die het vermogen van Level 3 om extra financieringen te verwerven zouden kunnen verstoren, maar ook het vermogen van het bedrijf om: overgenomen bedrijven met succes te integreren; het verkeer op het netwerk te vergroten; het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; effectieve bedrijfsondersteunende diensten te ontwikkelen; systeem- en netwerkstoringen te verhelpen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges te genereren; gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden; en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen hetzij om enige andere reden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000