Gemeente Veere


Koudekerke krijgt JOOP

Op vrijdag 26 februari om 16.30 uur opent wethouder Jaap Melse ( SGP) de JOOP op het Dorpsplein in Koudekerke. JOOP staat voor: Jongeren en Ouderen OntmoetingsPlaats.

JOOP is een uniek project in de gemeente Veere. De dorpsraad Koudekerke en Woonburg hebben de JOOP financieel gesteund met respectievelijk ⬠4500 en ⬠3125. De totale kosten bedragen ⬠16.265.
Woonburg wil graag investeren in de leefbaarheid van de kernen van de gemeente Veere. De dorpsraad vindt een gezamenlijke voorzieningen voor jeugd én ouderen belangrijk. Het is de bedoeling dat de ouderen overdag de JOOP gebruiken en âs avonds de jongeren. Nadat de vorige JOP (jongeren ontmoetingsplaats), een door de jeugd zelf ingericht en opgeknapt bushokje op oudejaarsavond 2007/2008 in vlammen opging, heeft Koudekerke nu eindelijk weer een nieuwe ontmoetingsplaats.

Tijdens de dorpsschouw van het college van Burgemeester en wethouders in de kern Koudekerke op 29 september 2009 bleek er veel ontevredenheid over de toestand van het speelterrein aan de Welle te bestaan.
Het speelterrein is nu opgeknapt en heeft nieuwe speeltoestellen voor jonge kinderen.
De kosten hiervan bedragen ⬠8000. Na de opening van de JOOP zal de speeltuin ook bezocht worden.