Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.40 uur

Utrecht, 26-02-2010

Hennepkwekerij

SOEST De politie heeft donderdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie namen agenten rond 08.30 uur een kijkje bij een woning op de Koninginnelaan. De 33-jarige bewoner deed zelf open en erkende direct dat hij een hennepkwekerij in zijn garage had. In deze ruimte werd een kwekerij met 356 planten aangetroffen. De inrichting werd ontmanteld en de planten vernietigd.

De bewoner werd aangehouden en verhoord. Hij kreeg een proces-verbaal.

Kettingbotsing

BAARN Op donderdag 25 februari vond op de Rijksweg A1, ter hoogte van de afrit naar Eembrugge een kettingbotsing plaats waarbij vijf personenautos waren betrokken.

Rond 11.45 uur moest een 39-jarige Amersfoorter krachtig remmen voor zijn voorganger dat niet werd opgemerkt door een achter hem rijdende automobilist. Deze botste op de Amersfoorter. Drie andere automobilisten die door deze kop-staart aanrijding ook moesten remmen zaten te kort op elkaar om een aanrijding met elkaar te voorkomen. Hierdoor raakten nog drie personenautos beschadigd. De Amersfoorter klaagde over pijn in zijn rug en werd voor observatie naar het ziekenhuis vervoerd.

Belediging

BAARN De politie heeft donderdagavond een 18-jarige Baarnaar aangehouden voor belediging van agenten.

Rond 22.25 uur controleerden agenten een bromfietser op de Amalialaan omdat zijn passagier geen helm droeg. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring kwamen er twee jongens bij staan die zich met de bekeuringsituatie wilden bemoeien. Op aanwijzing van de agenten moesten zij zich verplaatsen waarbij één van hen de agenten uitschold. Hij werd aangehouden voor belediging en kreeg een proces-verbaal.

Vernieling autos

BAARN Op vrijdagmorgen rond 02.10 uur kreeg de politie de melding dat er op de Wagenaarlaan autos werden vernield.

De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse en constateerde dat een aantal vandalen tegen de spiegels van geparkeerde autos hadden getrapt op de Mozartlaan, de Cornelis Doppestraat en de Wagenaarlaan. In de omgeving werden nog twee 15-jarige Baarnaars gecontroleerd maar zij konden niet in relatie worden gebracht met de vernielingen. In totaal zijn er mogelijk 10 personenautos beschadigd geraakt.

De politie verzoekt eventuele getuigen, of personen die informatie hebben over de identiteit van de verdachte(n), contact op te nemen met de politie in Baarn via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan de informatie verstrekt worden via het meldingsnummer 0800-7000.