Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 februari 2010

Kind gewond na val uit shovel

Vroomshoop

Een 8-jarige jongen uit Sibculo raakte donderdag 25 februari gewond toen hij tijdens een ritje met zijn vader op een shovel uit de cabine was gevallen.

Donderdagmiddag 25 februari omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een ongeval op De Sluis in Vroomshoop. Een 8-jarige jongen uit Sibculo zat bij zijn vader in de cabine van een shovel. Tijdens het nemen van een bocht viel de 8-jarige uit de cabine en kwam op de straat terecht. De jongen raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010017267)

Verkeerscontrole in Hengelo

Hengelo

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole op de Mozartlaan in Hengelo op donderdag 25 februari 24 processen-verbaal uitgeschreven. Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het overschrijden van de maximum snelheid (20), het niet dragen van een autogordel (2), het niet dragen van een helm (1) en diverse gevaarlijk rijgedrag (1). (2010017269)
Mozartlaan Hengelo
De politie Twente is het project subjectieve verkeersveiligheid opgestart aan de Mozartlaan in Hengelo. Het project is een aanvulling op de reguliere (verkeers)controles van de Politie Twente. Met dit project, subjectieve verkeersonveiligheid, wordt tegemoet gekomen aan de belangrijke wens van veel partijen om meer aandacht te besteden aan gevoelens van verkeersonveiligheid. Het project bestaat uit een loketfunctie voor burgers, politie en bestuur. Klachten over verkeersonveilige locaties worden geïnventariseerd en in samenspraak met het lokaal bestuur aangepakt. Extra snelheidscontroles in 30 km-zones en rond scholen zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten.

Man krijgt gele kaart als waarschuwing Enschede
Een 32-jarige man uit Enschede heeft een gele kaart ontvangen als waarschuwing, bij een tweede diefstal mag hij één jaar lang niet bij alle 480 aangesloten winkeliers in Enschede komen.

Op donderdag 25 februari zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Klanderij in Enschede een man diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden door het winkelpersoneel. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. De man werd direct overgedragen aan de politie en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De 32-jarige man heeft in het kader van het collectief winkelverbod een gele kaart uitgereikt gekregen. Dit is een waarschuwing, als de man binnen een half jaar weer een winkeldiefstal begaat krijgt hij een rode kaart en mag dan bij alle aangesloten winkeliers in Enschede voor de duur van één jaar geen bezoek brengen. (2010017090)

Man aangehouden voor vernielingen Hengelo
Een 26-jarige man uit Hengelo werd vrijdag 26 februari aangehouden omdat hij diverse vernielingen had gepleegd in Hengelo.

Vrijdag 26 februari omstreeks 00.45 uur kreeg de politie melding dat diverse vernielingen werden gepleegd door één persoon op de Langelermaatweg in Hengelo. Daar trof de politie een 26-jarige Hengeloër aan. De man had diverse fietsen over een schutting gegooid en geparkeerde auto's beschadigd door er tegen aan te trappen. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (2010017354)

Brandgesticht bij woning, politie zoekt getuigen Nijverdal
Vrijdagmorgen 26 februari omstreeks 04.45 uur kreeg de politie melding van een brand aan de v.d. Steen van Ommerenstraat in Nijverdal. De garage van een woning stond al deels in brand. De brandweer kon de brand blussen en daarmee erger voorkomen. De brand bleek aangestoken te zijn. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de brandstichting. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Nijverdal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010017378)

Brand in woning, de politie zoekt getuigen

Borne

Donderdagavond 25 februari kreeg de politie omstreeks 22.15 uur melding van een brand in een woning aan de Leeuwerikstraat in Borne. Een overbuurvrouw zag rook uit de slaapkamer komen van de woning tegenover haar huis. De brandweer heeft de brand geblust. Onderzoek van de Technische Recherche heeft uitgewezen dat er sprake is van brandstichting. De politie is dan ook op zoek naar getuigen die voor 22.15 uur iets verdachts hebben gezien op de Leeuwerikstraat. Zij kunnen zich melden bij Politie Twente, team Hengelo via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010017373)