Rabobank Nederland


---

Prinses Laurentien neemt boekje De wereld van Sesamstraat in ontvangst

26-2-2010 | MVO

Prinses Laurentien heeft donderdagmiddag 25 februari 2010 het eerste exemplaar van het boekje De wereld van Sesamstraat in ontvangst genomen in Madurodam in Den Haag. Een `doe- voel- en luisterboek' voor kinderen met en zonder leeshandicap, waarvan de Prinses de tekst heeft ingesproken. De wereld van Sesamstraat is een initiatief van NLBB Vereniging van Leesgehandicapten, dat wordt gesteund door de Rabobank Foundation.
Prinses Laurentien neemt boekje De wereld van Sesamstraat in ontvangst

De Wereld van Sesamstraat is de derde en laatste in de reeks Onbeperkt Lezen. Kinderboeken waarin de aangepaste leesvormen braille, grootletter en gesproken zijn gebundeld. De boeken zijn bedoeld voor kinderen met een leeshandicap, maar ook zeer geschikt om kinderen zonder handicap kennis te laten maken met het onderwerp blindheid of slechtziendheid. Kinderen maken op een vrolijke manier kennis met de zintuigen en de verschillende manieren van lezen. Immers niet iedereen leest met de ogen, maar soms ook met de vingers of de oren. Je kunt in het boek de kleurrijke plaatjes en letters zien, voelen en op meerdere plekken ook zelfs ruiken. Op de cd legt Prinses Laurentien uit wat de zintuigen precies doen, afgewisseld met de leukste liedjes uit Sesamstraat over ruiken, zien, voelen, horen en proeven. De Rabobank schenkt alle 1.200 openbare bibliotheken en circa 1.900 blinde en slechtziende kinderen een exemplaar, inclusief lesbrief. Het boek ligt ook in de boekhandel.

Rabobank Foundation en geletterdheid
De Rabobank Foundation is nauw betrokken bij het onderwerp geletterdheid. Vanuit haar ambitie op te komen voor kansarme en/of kwetsbare groepen in de samenleving vindt het fonds het belangrijk dat iedereen kan (leren) lezen. Deze betrokkenheid blijkt uit de samenwerking met de stichting Lezen & Schrijven, maar ook uit dit project Onbeperkt Lezen.