Rabobank Nederland


---

Rabobank Projectenfonds steunt erfelijkheidinbeeld.nl

26-2-2010 | MVO

Het Erfocentrum is gestart met de website erfelijkheidinbeeld.nl. In meer dan 150 korte filmpjes wordt uitleg gegeven over erfelijke en aangeboren ziekten. Het Rabobank Projectenfonds steunt dit initiatief met een bedrag van EUR 32.500.

Er zijn duizenden erfelijke en aangeboren ziekten en aandoeningen. De kennis bij patiënten en hun omgeving is vaak beperkt. Ook hulpverleners kunnen vragen niet altijd direct beantwoorden. Er is echter ontzettend veel beeldmateriaal over erfelijkheid, erfelijke ziekten en aandoeningen. Het is verspreid over vele organisaties en lang niet alles is online toegankelijk. Het Erfocentrum is daarom begonnen dit digitale beeldmateriaal te verzamelen en via één centrale website toegankelijk te maken.

Rianka Habraken, manager Rabobank Projectenfonds: `Het is ontzettend belangrijk dat betrouwbaar beeldmateriaal over erfelijke ziekten op één plaats te vinden is. Erfelijkheid is bovendien erg complex om uit te leggen. Bij ingewikkelde zaken kunnen filmbeelden vaak beter dan woorden zeggen wat er aan de hand is. Iedereen zal van deze website profiteren, zowel patiënten als hun hulpverleners. Dat laatste is voor ons doorslaggevend geweest bij het toewijzen van onze steun.'

Het Rabobank Projectenfonds stimuleert innovatieve, duurzame ontwikkelingen die van economisch en maatschappelijk belang zijn voor leden van de Rabobank en in het verlengde daarvan voor de Nederlandse samenleving. Belangrijk is dat de initiatieven ontstaan door samenwerking tussen partijen en dat specialisten van de Rabobank betrokken zijn.

De lancering van de site vond plaats vrijdag 26 februari op de `Zeldzame Ziekten Dag'.