Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 12.30 uur

Utrecht, 26-02-2010

Aanrijding met gewonde

MAARSSEN Op donderdagavond vond op de rotonde van de Hogebrug met de Safariweg een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Eén inzittende raakte hierbij gewond.

Rond 20.05 uur reed een 23-jarige inwoonster van Maarssen uit de richting van de Verbindingsbrug in de richting van genoemde rotonde. Zij wilde rechtdoor maar zag een personenauto, bestuurd door een 21-jarige inwoonster van Maarssen, over het hoofd. Zij raakte de auto aan de rechterzijde waarbij de passagier, een 15-jarige inwoonster van Maarssen, vermoedelijk enkele gebroken ribben en een gekneusd borstbeen opliep. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Een bergingsbedrijf takelde beide personenautos weg.

Veel te snel

MAARSSEN Een Poolse meneer reed op donderdagmiddag 25 februari veel te hard. Nadat hij de boete had betaald, mocht de man zijn weg vervolgen.

Agenten zagen de man rond 14.15 uur op de toerit van de Rijksweg A2 ter hoogte van t Zand rijden. De 31-jarige man uit Polen viel op, omdat hij de vaart er behoorlijk in had zitten. Na een snelheidsmeting kwam het eindresultaat op 144 km/h. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 90 km/h. Bij Vleuten werd de 31-jarige langs de kant gezet. Na het raadplegen van de officier van justitie moest hij de boete van 450,- Euro meteen betalen. De Pool had dat geld niet op zak maar belde een kennis die even later het proces-verbaal kon betalen. Daarna mocht de 31-jarige zijn weg vervolgen.