Gemeente Stein


Stein scoort goed op Wmo

Op het gebied van leefbaarheid, jeugd, loketfunctie, informele hulp, algemene en individuele voorzieningen en maatschappelijke opvang scoort gemeente Stein bovengemiddeld. Dit blijkt uit de benchmark Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo) dat in de eerste helft van 2009 is uitgevoerd door een onderzoeksbureau. De resultaten hebben betrekking op het jaar 2008.

De mens staat centraal
Aan dit vergelijkend onderzoek namen 187 gemeenten deel. De gemeente Stein scoort beduidend hoger dan het gemiddelde. Wethouder José Ie (Wmo) is zeer verheugd over deze resultaten: âHet rapport helder geeft inzicht in zaken die we goed aanpakken, maar laat ook zien op welke onderdelen we ons nog kunnen verbeteren. Juist dat is waardevolle informatie voor ons. Ons uitgangspunt - de mens centraal - blijft overeind. Dit vereist maatwerk.â

Kernindicatoren
In het benchmarkrapport komen 7 kernindicatoren aan bod. Deze kernindicatoren worden onderverdeeld in prestatievelden zoals participatie, leefbaarheid en sociale samenhang, jeugd, het zorgloket, informele hulp door mantelzorgers en vrijwilligers, individuele voorzieningen en opvang. Gemeenten krijgen hiermee niet alleen zicht op hun eigen prestaties, maar ook op die van andere gemeenten.

Het rapport benchmark Wmo 2009 is inmiddels aangeboden aan de gemeenteraad en de Wmo-raad. Klik op onderstaande link om het rapport in te zien.


* Stein_Wmo 2009.pdf (384,79 KB)