Agentschap NL


Subsidie voor innovatieve oplossingen voor een beter milieu

De eerste tender van 2010 van de Subsidieregeling Maatschappelijke Organisaties en Milieu (SMOM) is op 25 februari geopend.

Het ministerie van VROM wil met deze subsidieregeling maatschappelijke organisaties stimuleren tot vernieuwende, oplossingsgerichte initiatieven op het terrein van milieu en duurzame ontwikkeling. Er is binnen deze tender 3 miljoen euro aan subsidie beschikbaar. Projectvoorstellen indienen is mogelijk tot en met 25 maart 2010.

Drie tenders
Om maatschappelijke organisaties beter in staat te stellen om in te spelen op actuele ontwikkelingen, is er besloten het SMOM-budget van 2010 te spreiden over drie tenders. Er is er een maximaal subsidiebedrag van 125.000 euro ingesteld per project. Voor reguliere projecten kan er per organisatie maximaal drie maal per kalenderjaar een SMOM-subsidie worden verleend. Hiermee wordt op een transparante wijze invulling gegeven aan het streven naar een optimale spreiding over verschillende maatschappelijk organisaties.

Criteria
De belangrijkste criteria waarop projectvoorstellen worden getoetst, zijn de mate van innovatie, oplossingsgerichtheid en de mate van betrokkenheid van burgers, lokale organisaties en andere maatschappelijke actoren. Hoe hoger een project scoort op deze criteria, des te groter de kans op subsidie. Alle maatschappelijke organisaties kunnen aanvragen indienen, dus niet alleen milieuorganisaties. De aanvragen dienen uiterlijk 25 maart 2010 om 17.00 uur ingediend te zijn. Voor deze tender is 3 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Uitgebreide informatie over het indienen van de subsidieaanvraag en de beoordelingscriteria is te vinden op de website van SMOM.