Ingezonden persbericht


Vivendo's assets nu formeel overgedragen aan iMerge voor risicovrije doorstart per 1 maart

PERSBERICHT

Amsterdam/De Meern, 26 februari 2010: De op 11 februari aangekondigde doorstart van Vivendo's webshopbouw-activiteiten binnen iMerge heeft op 25 februari formeel zijn beslag gekregen met het ondertekenen van de overeenkomst met de curator en de formele overdracht van debiteuren, openstaande posten, en een selectie van contracten voor hosting en onder handen werk. Ten behoeve van de continuïteit van met name hosting is reeds twee weken vóór de feitelijke transactiedatum de hosting overgezet naar een hostinglocatie van iMerge-dochter ICEshop in Amsterdam. Tevens is het Vivendo-kernteam - "de handjes" - onder leiding van Babiche Tervoort reeds eerder in dienst getreden bij iMerge, zodat er geen onderbreking in het onder handen werk zou optreden.

iMerge - bekend als investeerder in ICEshop, Batavi, Futurumshop en ICEcat - heeft bij de overname van assets expliciet een aantal risico's uitgesloten: we nemen geen bestaande leveranciersrelaties over behalve dan dat ook het nieuwe Vivendo Magento Enterprise-partner blijft en daartoe met Varien overeenstemming heeft bereikt. Daarnaast continueren we de webservices.nl dienstverlening van het oude Vivendo niet, waarbij tegen kleine bedragen modules en koppelingen betaald gedownload konden worden. "We vinden niet dat we geld moeten vragen voor dat soort softwaredownloads. We bieden software liever als gratis open source aan, want de supportkosten wegen niet tegen de verwachte opbrengsten op", aldus iMerge ceo Martijn Hoogeveen. Het betekent dat het doorgestarte Vivendo geen garanties biedt op de gedownloade software. Tenslotte hebben we kritisch naar het onder handen werk gekeken en nemen we lang niet al het werk over. "We vonden het bovendien in veel gevallen beter om onrealistische contracten te laten ontbinden door de curator zodat we met een schone lei verder kunnen gaan met bestaande klanten en hun lopende projecten per 1 maart".

Vivendo - een bekende speler op de Nederlandse open source ecommercemarkt - zal een zelfstandige dochter van iMerge gaan worden, maar wel gebruik maken van de kennis en ervaring die binnen de rest van de groep al aanwezig is. Er is in de eerste weken hard gewerkt aan de voorbereiding van een professionelere projectaanpak, en het voorbereiden van de administratieve omgeving. Vivendo zal onder de FENIT-voorwaarden (van de brancheorganisatie ICT~Office) gaan werken net als ICEshop.

Over iMerge BV
iMerge is sinds 1998 actief als ebusiness incubator, bekend als oprichter van de eerste Nederlandse computershop TakeitNow. iMerge participeert in een aantal internationale bedrijven op het gebied van open source en open content ecommerce faciliteiten, hosting, software development en etail (Futurumshop). Nieuwe investeringen richten zich exclusief op open source- en open content-gebaseerde businessmodellen. iMerge werd opgericht door Martijn Hoogeveen PhD (1998-2004 ebusinessprofessor OUN.nl) en webshopinnovator Bert van Gerwen.

Over ICEshop BV
ICEshop is eind 1998 gestart met de ontwikkeling van de eerste shop hosting-dienst in Nederland. De focus van ICEshop lag vanaf 1999 op het opbouwen van een leidende marktpositie met inmiddels ruim 300 installaties in de IT-, CE-, Telecom- en Office-branche, als implementatiepartner van leidende IT-fabrikanten of -distributeurs in Nederland als HP, Tech Data, Ingram Micro, ETC Pluz, en Copaco (zie http://www.iceshop.nl). ICEshop verwerkte in 2009 meer dan 200 miljoen euro aan elektronische orders van klanten. Sinds september 2009 heeft ICEshop een nieuw open source webshopplatform live: Batavi.


Ingezonden persbericht