Ingezonden persbericht

Dubbele woonlasten vanaf nu beheersbaar

Stichting Tijdelijk Twee Woningen

TILBURG - Het is ook in 2010 nog altijd dé angst van de huizenkoper: je oude woning niet verkocht krijgen. Een toenemend aantal mensen dat een nieuw huis gekocht heeft en hun oude woning maar niet kwijt raken, komen steeds meer in de financiële problemen. Tevens zorgt de angst voor deze dubbele lasten voor een verdere stagnatie van de woningmarkt, omdat men niet meer durft te kopen alvorens de eigen woning verkocht is. Stichting Tijdelijk Twee Woningen helpt huizenbezitters om een periode van dubbele woonlasten veilig te overbruggen door tijdelijke verhuur. Met ondersteuning van enkele gerenommeerde partijen moet dat de woningmarkt weer in beweging brengen.

Tot op heden kwamen huiseigenaren een aantal barrières tegen bij de tijdelijke verhuur van hun woning. Zo zijn de gemeentes wel bereid om in specifieke gevallen de leegstandswet aan te wenden om tijdelijke verhuur toe te staan, maar dit is door de strikte voorwaarden een arbeidsintensief administratief traject. Ook zijn banken terughoudend met het aanpassen van de hypotheekvoorwaarden en raken mensen verstrikt in regelgeving omtrent huurcontracten, afspraken met verzekeringen en het vinden van een geschikte huurder - met de garantie dat deze bij verkoop weer kan én zal vertrekken en de woning in goede staat achterlaat.

Onbelemmerde tijdelijke verhuur
De stichting bundelt de expertise van een aantal respectabele partijen op de woningmarkt en fungeert hiermee als een landelijk netwerk dat de woningmarkt weer op gang moet brengen. De bundeling van deze professionele partijen maakt dat de stichting in staat is een stukje pijn weg te nemen bij mensen met dubbele woonlasten. De complete tijdelijke verhuur en eventueel beheer van de woning kan via de stichting gerealiseerd worden. Op www.tijdelijktweewoningen.nl komen huiseigenaren snel in contact met geïnteresseerde en betrouwbare huurders. Gespecialiseerde dienstverleners nemen vervolgens vrijwel alle facetten van de tijdelijke verhuur van de woning uit handen. Van het aanvragen van de leegstandswet vergunning bij de gemeente, tot het wijzigen van de hypotheekvoorwaarden bij de bank. En van de screening van de huurder tot het opstellen van het huurcontract en het afsluiten van de juiste verzekeringen. Tijdelijk Twee Woningen kan indien gewenst zelfs voor de huurincasso en het beheer en onderhoud van de verhuurde woning zorgen. De verhuurder heeft daardoor maximale zekerheid dat de woning in goede, tijdelijke handen is. Tijdelijk Twee Woningen werkt ook samen met de landelijke makelaarsketen om de woning extra aandacht te geven voor verkoop.

Geen angst voor dubbele woonlasten

Stichting Tijdelijk Twee Woningen biedt kortom een snelle en veilige oplossing voor huizenbezitters die kampen met dubbele woonlasten. Dat is niet alleen een uitkomst voor 'dubbeleigenaren', maar ook voor mensen die de aankoop van een huis momenteel uitstellen. Zij hoeven niet langer bang te zijn voor dubbele woonlasten. Als dan ook nog het economisch herstel doorzet, staat niets een hernieuwde dynamiek op de woningmarkt nog in de weg.



Ingezonden persbericht