Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

Nieuwe EP Fata 'el Moustache' Morgana verschijnt 27 februari
Promotracks nu gratis te downloaden

Op 27 februari 2010 wordt in de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam de nieuwe EP van Fata 'el Moustache' Morgana gepresenteerd: vijf spiksplinternieuwe nummers in vijftien minuten, opgenomen op vintageapparatuur in het najaar van 2009 in een studio in de kelder van producer Ben Mendes. Een promotrailer en één track zijn nu gratis te downloaden.

Fata 'el Moustache' Morgana staat al sinds 2005 met enig regelmaat op het podium, maar sinds de release van hun eerste EP in oktober 2008 hebben zij hun activiteiten geïntensiveerd. Het afgelopen jaar speelden zijn vaker dan ooit en hun buitengewoon energieke podiumperformance liet regelmatig de temperatuur flink oplopen. Daarnaast presenteren zij sinds maart 2009 elke drie maanden een eigen avond in Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam: de vierde editie van deze Soiree Poiree vindt plaats op 28 januari aanstaande.

Als het woord eclectisch niet bestond, zou het voor Fata 'el Moustache' Morgana worden uitgevonden: disco, hardrock, funk, europop, Fata 'el Moustache' Morgana doet al vijf jaar precies waar ze zelf zin in hebben. Waar hun eerste EP nog door henzelf werd opgenomen en geproduceerd en een veeltalige mix aan genres tentoonspreidde, is deze nieuwe EP een weerslag van hun recente podiumperformance: rauw, energiek, hard, uiterst dansbaar en zonder fratsen. De EP werd opgenomen en gemixt door Ben Mendes en gemastered door Alex Geurink.

Als voorproef op de volledige EP zijn op http://fataelmoustachemorgana.bandcamp.com nu een promotrailer en het volledige nummer Discolight gratis te downloaden! Voor het reserveren van gastenlijstplekken voor de releasepart op 27 februari kunt u bovendien een e-mail sturen naar info@elmoustache.com.

Fata 'el Moustache' Morgana - Release nieuwe EP
· 27 februari, Paradiso - kleine zaal, Amsterdam

http://fataelmoustachemorgana.bandcamp.com
www.elmoustache.com, www.myspace.com/fataelmoustachemorgana,