Evangelische Omroep
INTERVIEW PRINS WILLEM-ALEXANDER IN VANCOUVER
Blauw Bloed, zaterdag 27 februari om 19.25 uur op Nederland 2

De komende uitzending van EO-royaltyprogramma Blauw Bloed komt zaterdag weer vanaf de Olympische Winterspelen in Vancouver. Presentator Jeroen Snel volgt alle aanwezige royals en sprak uitgebreid met prins Willem-Alexander over onder andere de dramatische afloop van de 10-kilometerrit van Sven Kramer. "Het is met geen pen te beschrijven, je kan het je haast niet voorstellen na de vijf kilometer die hij zo grandioos had gereden... en dan dit drama. Het kon bijna niet meer kapot voor Nederland en dan dit, het is echt onbegrijpelijk", aldus de prins.

Daarnaast vertelt prins Willem-Alexander aan presentator Jeroen Snel dat vooral prinses Amalia bijzonder enthousiast is over het bijwonen van deze Olympische Spelen: "Je merkt heel duidelijk dat Amalia op school al veel geleerd heeft over de Olympische Spelen en dat Sven ook op school natuurlijk een begrip is. Dus zij kwam hier al helemaal naar toe met het idee dat ze voor Sven moest zijn, maar toen heb ik uitgelegd dat er meerdere sporters zijn, dus nu staat ze even enthousiast ook voor andere sporters te juichen en ze vindt het allemaal helemaal grandioos."

De prins onthult verder dat hij achteraf gezien niet helemaal gelukkig is met de plaats waar hij met zijn gezin verblijft, namelijk skioord Whistler: "Wij zitten in Whistler, want onze skivakantie is hier. Maar het blijkt toch lastig om iedere dag op en neer te rijden van Whistler naar de Olympic Oval in Richmond. Zo'n keuze maak je en soms maak je de goede keuze en soms maak je de verkeerde keuze."

Uiteraard ziet u in Blauw Bloed verder een uitgebreid verslag van het kroonprinselijk gezin dat 'onze' sporters uit volle borst aanmoedigt. Zij konden de afgelopen week in ieder geval volop genieten van de twee gouden medailles die door Mark Tuitert en Ireen Wüst werden binnengehaald op de 1500 meter schaatsen. Na de overwinning van Mark Tuitert volgde een bijzondere huldiging door prins Willem-Alexander in het Holland Heineken House, waarvan u in Blauw Bloed natuurlijk ook alle beelden ziet.

Tenslotte in Blauw Bloed natuurlijk ook aandacht voor de activiteiten van de andere koninklijke families in binnen- en buitenland. Zo zien we prinses Laurentien die een bijzonder boek van Sesamstraat heeft ingesproken, prins William tussen de filmsterren én de onvermoede zangkwaliteiten van een andere Europese royal.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel. LET OP: deze week start de uitzending al om 19.25 uur en duurt iets korter dan normaal in verband met de Olympische Spelen!

---
Noot voor redactie,