Gemeente 's-Hertogenbosch

09-02-2010
Feestelijke oplevering winkelcentrum t Wielsem Hambaken

Op zaterdag 27 februari opent wethouder Snijders om 14.00 uur het nieuwe winkelcentrum en de woningen aan het Wielsem. Het winkeloppervlak is met 1000 m2 uitgebreid en er zijn 24 koopwoningen gekomen. De eerste bewoners trekken daar deze week in. Op de plaats voor `t Bloemenwinkeltje is een mooi feestje gepland door en voor bewoners uit de Hambaken, samen met de gemeente en Divers.

Bewoonster en mede organisator Jolanda van den Heuvel:" Carnavalsgroep de Mexicanen zal om 14.00 uur starten met hun gezellige muziek. Na de officiële opening om 14.15 uur door wethouder Snijders en aannemer Giesbers kunnen alle kinderen ballonnen oplaten. Een clown zal voor hen ook leuke figuren maken van ballonnen. Overheerlijke hapjes worden verzorgd door de Antilliaanse kookclub uit de Hambaken. De Countrylinedancegroep en de zang en bewegingsgroep Prisiri gaan optreden tot ongeveer 17.00 uur. Kortom een super gezellig feestje met bijdragen van heel veel mensen uit de Hambaken. Kom allemaal mee feestvieren!"

Samenwerkingsovereenkomst
Op 8 februari tekenden wethouder Geert Snijders en Bert Snijders van Klankbordgroep de Hambaken de samenwerkingsovereenkomst voor een sterke gezamenlijke aanpak van de Hambaken. Eerder tekenden Divers, Juvans, Zayaz, BrabantWonen en de Politie ook al deze overeenkomst die moet leiden tot een wijk waar het fijn en veilig wonen en werken is.

Winkelcentrum weer belangrijke centrale ontmoetingsplek Het buurtwinkelcentrum 't Wielsem had begin jaren 2000 te kampen met verloedering en vandalisme. De klanten bleven weg ondanks het feit dat het winkelcentrum in 2000 nog werd opgeknapt. Sinds de wijk is aangewezen als aandachtsgebied Grotestedenbeleid wordt er door organisaties en bewoners hard gewerkt om het woon- en leefklimaat in de wijk te verbeteren.

Het winkelcentrum vervult in dit verbeteringsproces een belangrijke functie. Niet alleen voor de dagelijkse boodschappen, maar vooral ook als centrale ontmoetingsplek voor de wijk. De totale winkeloppervlakte is met ca. 1000 m2 uitgebreid en er zijn 24 koopwoningen toegevoegd. De eerste bewoners zijn er zojuist ingetrokken. De gemeente heeft gezorgd voor de aanleg van de parkeerterreinen en het omringende openbare gebied. De winkeliers zorgen voor een aantrekkelijke inrichting van hun winkels.

Meer informatie via www.wijkgerichtwerken.nl (Noord/Hambaken)