Gemeente Almere

`Ik vertel je je eigen droom'

10-02-2010

bank bij stadsklok (ontwerp) Durft u te dromen? Een moment stil te staan en u te bezinnen, samen of alleen?
De stadsklok, een ontmoetingsplek in het stadscentrum van Almere, laat u met andere ogen kijken. Naar uzelf, anderen en tijd.

Emeke Buitelaar heeft in opdracht van de gemeente Almere een stadsklok en ontmoetingsplaats in het stadscentrum vorm gegeven. Emeke vertaalt haar passie voor de Mayacultuur in een kleurrijk mozaïek kunstwerk, waarin tijd en symboliek centraal staan. Geheel volgens deze cultuur heeft zij dit kunstwerk niet alleen gemaakt, maar hebben vele vrijwillige handen haar geholpen met het plakken van steentjes.

Het resultaat is een kleurrijke ontmoetingsplek die bestaat uit vier banken en een stadsklok. Iedere bank vol symbolen vertelt in eigen kleur een verhaal. De vrouwelijk gevormde stadsklok staat centraal. Haar boodschap `Ik vertel je je eigen droom', daagt je uit stil te staan. Bij jezelf. Bij je dromen.

Beleef de onthulling van de Stadsklok Time==Art mee. Kom zaterdag 27 februari naar de Schutterstraat (bij de trappen Belfort) in het Stadcentrum.

Programma


11.00 uur Ontvangst in Brasserie Jongens van Almere (Belfort 8) 11.30 uur Onthulling Stadsklok op locatie Schutterstraat 11.40 uur Toespraak wethouder A.Visser
11.50 uur Toast Jongens van Almere

12.30 uur Afsluiting