Gemeente Utrecht

Nieuw: elektronische tijdregistratie voor hardlopers Leidsche Rijn Park

Meten is weten binnenkort in het Leidsche Rijn Park. Het park krijgt als eerste in Nederland een permanent tijdregistratiesysteem met vier TimePoints. Op zaterdag 27 februari, 13.30 uur strijden twee teams estafettelopers onder aanvoering van de wethouders Harrie Bosch (Leidsche Rijn) en Harm Janssen (Sport) om de snelste openingstijd. Na deze openingswedstrijd kunnen alle andere sportievelingen de TimePoints uitproberen.

Een meetpunt van een elektronisch tijdregistratiesysteem voor hardlopers heet TimePoint. Een runners-chip bevestigd aan een skate- of sportschoen zorgt voor registratie van de rondetijden bij het passeren van dit meetpunt. Deze rondetijden zijn tijdens het hardlopen al te zien op een groot elektronisch bord en thuis nog eens af te lezen via internet.

Het Lint
De TimePoints worden geplaatst op Het Lint. Dit is een 8 kilometer lange brede groenstrook rond het Leidsche Rijn Park met een verhard pad van 6 meter breed. Het Lint is eind dit jaar helemaal aangelegd. Er zijn dan op vier plaatsen een TimePoint geïnstalleerd. Dit aantal maakt het lopen van verschillende routes en afstanden mogelijk. Een kaart met acht voorbeeldroutes kunt u vinden op www.leidscherijn.nl.

Feestelijke opening
Na de sportieve openingswedstrijd op 27 februari tussen de gelegenheidsteams van beide wethouders kan iedereen de TimePoints uitproberen. Er worden vier runners-chips voor Het Lint verloot onder de toeschouwers. In de feesttent zijn runners-chips te koop of te leen (borg 10 euro). Kinderen kunnen op een apart parcours een wedstrijdje doen op een gekke fiets of proberen te scoren op een elektronische voetbalmuur. Cheerleaders van de Amsterdam Admirals en fanfaremuziek maken het feest compleet. De festiviteiten op 27 februari worden tussen 13.30 en 16.00 uur gehouden op Het Lint, ter hoogte van de Edmund Nicklaan (ParkNoord, Terwijde). Parkeren kan langs de oprijlaan van de Ridderhofstad Den Engh.




Gemeente Utrecht