Gemeente Eemsmond


Roodeschool en Uithuizermeeden 100% fit(te) sportdorpen woensdag 17 februari 2010

ROODESCHOOL EN UITHUIZERMEEDEN 100% FIT(TE) SPORTDORPEN

Roodeschool en Uithuizermeeden zijn gekozen tot sportdorpen van de gemeente Eemsmond. Het project 'Sportdorp' heeft als doel zo veel mogelijk inwoners uit de dorpen en kernen aan het sporten en bewegen te krijgen. Bewegen is gezond, ontspannend en vooral leuk. Daarom organiseert de gemeente Eemsmond samen met het Huis voor de Sport Groningen verschillende sportactiviteiten in Roodeschool en Uithuizermeeden. Op zaterdag 27 februari is de opening van de sportdorpen.

Roodeschool en Uithuizermeeden zijn de eerste sportdorpen in de gemeente Eemsmond. Op zaterdag 27 februari opent sportwethouder Alie Boekhoudt om 16.00 uur de sportdorpen in de Scherphornhal in Uithuizermeeden. De gemeente Eemsmond nodigt alle inwoners van Eemsmond en in het bijzonder de inwoners van Roodeschool en Uithuizermeeden uit voor deze sportieve middag. Het programma staat bol van sportieve activiteiten zoals Zumba, Nordic Walking, Pilates en een demonstratie van Freestyle voetballer Bjorn Boes. Verder is er een springkussen, kunnen mensen testen hoe fit ze zijn, is er pannakooi en kunnen de kleintjes zich laten schminken.

Eemsmond, 100% fit
In 2008 heeft de gemeenteraad het gemeentelijke sportbeleid vastgesteld. Eemsmond wil zich de komende jaren vooral inzetten om het bewegingsonderwijs op basisscholen uit te breiden en te verbeteren en deelname aan sport- en beweegactiviteiten onder inwoners te stimuleren. Onder het motto Eemsmond, 100% fit organiseert de gemeente vanaf 2009 verschillende sportactiviteiten om sporten en bewegen te stimuleren. Het project sportdorpen is een van deze activiteiten.

PROGRAMMA

* Waar? Scherphornhal in Uithuizermeeden

* Wanneer? Zaterdag 27 februari


* 16.00 uur Oplaten van heliumballonnen met wenskaart
* 16.15 uur Opening door sportwethouder Alie Boekhoudt en onthulling van de speciale plaatsnaamborden

* 16.30 uur Demonstratie en clinic van Freestyle voetballer Bjorn Boes

* 17.00-18.00 uur Nordic Walking

* 17.00 uur Hip Hop show

* 17.15 uur Hip Hop clinic

* 18.15 uur Pilates

* 19.15 uur Zumba

* 20.00 uur Afsluiting

Samen met de lokale sportverenigingen, waaronder Corenos, MEXS*2000, San Show en Fysiotherapie Den Ommelanden uit Uithuizermeeden, is het programma tot stand gekomen.