Gemeente Steenbergen

Politieke markt en lijsttrekkersdebat in gemeentehuis Steenbergen

Op zaterdag 27 februari 2010 van 14.00 uur tot 16.00 uur vindt er in het gemeentehuis in Steenbergen een politieke markt plaats. Tijdens deze markt gaan van 15.30 uur tot 16.30 uur de lijsttrekkers van de zeven deelnemende politieke partijen met elkaar in debat onder leiding van BN/De Stem adjunct hoofdredacteur Henk Boot.

Alle politieke partijen en de gemeente hebben de koppen bij elkaar gestoken om dit slotakkoord voor de verkiezingen van 3 maart 2010 te organiseren. Een markt en een debat in het huis waar de politiek gewend is om met elkaar te debatteren. Een vertrouwde omgeving. Alle lijsttrekkers en de gemeente hopen op veel belangstelling vanuit de bevolking.

Alle politieke partijen hebben een eigen verkiezingsstand ingericht met informatie over hun partij en over de idealen waarvoor zij staan. Kandidaatraadsleden staan bezoekers graag te woord en kunnen hen uitleggen waarom kiesgerechtigden moeten gaan stemmen. De gemeente is aanwezig met een stand om aan te geven waar kiesgerechtigden aan moeten denken om hun stem uit te brengen en wat er zoal bij komt kijken.

Tijdens het debat zal gespreksleider Henk Boot de lijsttrekkers stevig ondervragen en de confrontatie zoeken tussen de diverse partij opvattingen. Dit op basis van de verkiezingsprogramma's en de voorkeur van de partijen hoe zij beleid van de gemeente Steenbergen in 2010 tot 2014 willen vormgeven.

De lokale omroep Slos maakt van de middag opnamen en zendt deze uit op 28 februari via de reguliere uitzending.
Tevens verzorgt de Slos een rechtstreekse uitzending op de verkiezingsavond 3 maart 2010 van 21.30 uur tot 01.00 uur. De gemeente en de stembureaus doen er alles aan om rond 24.00 uur een voorlopige uitslag te presenteren op basis van uitgebrachte stemmen op de zeven partijen. Tijdens deze avond vinden er onder leiding van de Slos tafelgesprekken plaats met onder meer kandidaat raadsleden en een slotdebat met de lijsttrekkers.

Op donderdag 4 maart 2010 om 18.00 uur maakt de voorzitter van het hoofdstembureau de uitslag op kandidaat niveau bekend. Het hoofdstembureau stelt op vrijdag 5 maart 2010 om 10.00 uur de uitslag formeel vast.