Stadsdeel Amsterdam-Noord

Noordse jongeren houden toezicht op kermis en winkelcentrum Buikslotermeerplein

Jongeren uit Amsterdam-Noord die een beveiligingsopleiding volgen bij Futuro houden toezicht op de kermis op het Buikslotermeerplein van zaterdag 27 februari tot en met 7 maart 2010. Stadsdeelvoorzitter Rob Post geeft op zaterdag 27 februari om 13.00 uur het startschot bij de gratis ijsbaan op de kermis.

Tijdens de kermisuren houden de jonge Noorderlingen zelf toezicht op de kermis en het winkelgebied eromheen en exploiteren en bewaken ze de gratis ijsbaan. Vaste medewerkers leren de jongeren de kneepjes van het vak. Mede dankzij deze werkervaring halen de jongeren hun diploma waarmee ze de arbeidsmarkt kunnen betreden.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post: `Uit ervaring is gebleken dat door toezicht van jongeren uit de omgeving de sfeer op de kermis goed en gezellig is. Ik vind dit een geweldige actie om zo Noordse jongeren in een veilige omgeving werkervaring op te laten doen op het Buikslotermeerplein'.

Centrum Amsterdam Noord (CAN)
Het Buikslotermeerplein is onderdeel van het CAN-gebied dat volop in ontwikkeling is. Stadsdeel Amsterdam-Noord en Projectbureau Noordwaarts werken samen aan leefbaarheid van het CAN-gebied, ook tijdens de bouwuitvoering. Partijen zijn blij dat de Noordse jongeren op de kermis een kans krijgen om werkervaring op te doen, zodat zij op een succesvolle manier hun opleiding kunnen afronden en deel kunnen uitmaken van de toekomst van Amsterdam-Noord.