Gemeente Almere

Onthulling Stadsklok

27-02-2010 | Start: 11:00 | Eind: 12:30 | Locatie: Schutterstraat, Stadscentrum

`Ik vertel je je eigen droom'

Durft u te dromen? Een moment stil te staan en u te bezinnen, samen of alleen? De stadsklok, een ontmoetingsplek in het stadscentrum van Almere, laat u met andere ogen kijken. Naar uzelf, anderen en tijd.

Emeke Buitelaar heeft in opdracht van de gemeente Almere een stadsklok en ontmoetingsplaats in het stadscentrum vorm gegeven. Emeke heeft haar passie voor de Mayacultuur vertaald in een kleurrijk mozaïek kunstwerk, waarin tijd en symboliek centraal staan. Geheel volgens deze cultuur heeft zij dit kunstwerk niet alleen gemaakt, maar hebben vele vrijwillige handen haar geholpen met het plakken van de steentjes.

Twee jaar lang heeft Emeke aan de ontmoetingsplaats gewerkt in haar atelier op de Creative Campus in Almere Buiten. Een ruimte die het Mac3Park tegen een gereduceerd tarief voor haar beschikbaar heeft gesteld.
Het resultaat van deze handenarbeid is een kleurrijke ontmoetingsplek die bestaat uit vier banken en een stadsklok. Iedere bank vol symbolen vertelt in eigen kleur een verhaal. De vrouwelijk gevormde stadsklok staat centraal. Haar boodschap Ík vertel je je eigen droom', daagt je uit stil te staan. Bij jezelf. Bij je dromen.

Beleef de onthulling van de Stadsklok Time==Art mee. Kom zaterdag 27 februari naar de Schutterstraat (vlakbij de trappen Belfort) in het Stadscentrum.

Programma
11.00 uur Ontvangst in de Brasserie Jongens van Almere (Belfort 8) 11.30 uur Onthulling Stadsklok op locatie Schutterstraat 11.40 uur Toespraak wethouder Arno Visser
11.50 uur Toast Jongens van Almere
12.30 uur Afsluiting

Bijlage(n)


* Biografie Emeke Buitelaar

Winter 2009