GroenLinks Almere


27 februari: op de koffie bij Femke Halsema

Dinsdag 23 februari 2010, 12:53u - Roland van der Put
* Femke Halsema

* integratie

* Jongeren

27 februari: op de koffie bij Femke Halsema

Op zaterdag 27 februari bezoekt Femke Halsema Almere. Het bezoek en de ontmoeting vinden plaats op het Forum in het Stadshart met als thema "Integratie en Jongeren".

Het bezoek staat in het teken van "Almere, de tolerantste stad van Nederland", waar respect en verdraagzaamheid overeind moeten blijven. GroenLinks wil hiermee duidelijk maken dat een tweedeling in de samenleving niet geaccepteerd zal worden. Vrijheid kent geen uitsluiting van bepaalde bevolkingsgroepen.

Het Almerelied "Stad van de vrijheid" krijgt dan ook een prominente plaats in het programma. Onder leiding van een zangduo gaan we dit lied zingen. Wij hopen dat zoveel mogelijk inwoners mee willen zingen om zo die vrijheid van alle inwoners tot uiting te brengen.

Een Almeerse brassband zal vanaf 11 uur optreden en het publiek in de juiste voorjaarstemming brengen.

Ludolf du Pon, stand-up comedian uit Den Haag, zal optreden en het programma voorzien van de nodige intermezzo's. Hij vormt tevens de schakel tussen Den Haag en Almere.

GroenLinks wil deze "meet & greet Femke" graag laagdrempelig houden. De inwoners van Almere worden uitgenodigd "op de koffie bij Femke" en kunnen zo onder het genot van koffie met gebak in gesprek gaan met haar over dit thema.

Femke Halsema zal samen met Ruud Pet rond 12 uur een korte speech houden en zo een statement maken over het thema. Rond 12.30 vertrekt Femke Halsema naar Utrecht, haar volgende campagneplaats.