Ingezonden persbericht


Persbericht

23 februari 2009

Feestelijke opening Edelsteen

Op zaterdag 27 februari om 16.00 uur is de feestelijke opening van de Edelsteen. De voormalige Smaragdschool is omgebouwd tot een multifunctioneel centrum van en voor de hele buurt.

Het bijzondere van de Edelsteen is, dat bewoners vooral zelf activiteiten voor de buurt organiseren zoals computerlessen, Nederlandse les, een timmercursus, filmavonden, yoga of dansen en muziek produceren in de geluidsstudio. Bij de inrichting van het gebouw is daarom rekening gehouden met een verscheidenheid aan wensen. Tijdens de opening zullen bewoners een presentatie geven van hun activiteiten. Ook de feestelijke opening is door hen georganiseerd.

Lieke Thesingh, wethouder Jeugd: "Veel mensen hebben enthousiast meegedacht. Hun ideeën hebben de basis gevormd voor de inrichting van het gebouw. Ik geloof in de eigen kracht van mensen. Zeker in de Diamantbuurt. Want dat is een heel leuke, sociale buurt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het centrum een succes wordt."

Behalve activiteiten georganiseerd door bewoners, biedt de Stichting Combiwel activiteiten aan. Het jeugdwerk krijgt hier ook een plaats. Het jongerencentrum in de Tolstraat wordt opgeheven en krijgt een andere functie.