Ingezonden persbericht

(ONDER EMBARGO TOT ZATERDAG 27 FEBRUARI, 12.00 UUR)

D66 campagnebus doet Utrecht aan!

Alexander Pechtold en Sophie in 't Veld bezoeken Utrecht op zaterdag 27 februari.

Alexander Pechtold (fractievoorzitter D66 in de Tweede Kamer) en Sophie in 't Veld (Europees Parlementslid van D66 ) brengen zaterdag 27 februari met de D66 campagnebus een bezoek aan Utrecht. Om 11.00 uur arriveert de campagnebus in Utrecht. Samen met Gerda Oskam (lijsttrekker D66 Utrecht), kandidaat raadsleden en een grote groep vrijwilligers voeren zij deze zaterdag campagne in de binnenstad.

Tijdens het bezoek van Pechtold en In 't Veld vraagt D66 aandacht voor de problemen met kinderopvang in de stad. Gerda Oskam: "D66 vindt goede en beschikbare kinderopvang erg belangrijk. Het stelt mensen in staat deel te blijven nemen aan de arbeidsmarkt. Ouders moeten de vrijheid hebben om te werken zonder kun kind tekort te doen". Daarom zal er op de Stadhuisbrug tussen 11.00 - 13.00 uur een tijdelijke kinderopvang komen. Kinderen kunnen hier, onder toezicht, spelletjes spelen terwijl de ouders een boodschap doen.

Naast kinderopvang is het stimuleren van een levendige binnenstad een van de speerpunten van D66 Utrecht. Oskam: "Wie door de binnenstad loopt voelt de typische Utrechtse sfeer. De stad leeft. Om het centrum van de stad nog aantrekkelijker te maken wil D66 Utrecht een aantal dingen anders doen. Een van die punten is een hernieuwde indeling van het Janskerkhof." D66 wil op het Janskerkhof het betaald parkeren afschaffen en er een mooi plein van maken. Dit moet ruimte bieden aan cultuur en terrassen. Daarom zal er op zaterdag 27 februari om 12.00 uur 'spontaan' een terras verschijnen. Alexander Pechtold ontvangt hier uit handen van Hermannus Stegeman, uitbater van café Hofman, een plan voor de vernieuwing van het Janskerkhof.

Noot voor de redactie,