TROS

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 27 februari
Radio 2 - 16.00 uur

GASTEN TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 27 FEBRUARI

Op zaterdag 27 februari ontvangt Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFÉ:

Byentl verhuist al jong vanuit Suriname naar Nederland en groeit op in een uitermate muzikale omgeving. Familieleden als Ruth Jacott en Timeless zijn haar grote voorbeeld en inspiratie geweest. Ze zong eerder al met Trijntje Oosterhuis, Mai Tai en Candy Dulfer en scoort in 2009 met haar debuutsingle 'No One But You'. Januari jl. kwam haar tweede album 'Payday' uit.

De Canadese Peter Katz komt binnenkort met zijn eerste officiële album als singer/songwriter. Op het album, getiteld 'First of the Last to Know', bezingt hij waargebeurde en hartverscheurende gebeurtenissen uit het leven gegrepen. De komende weken toert hij langs meer dan twintig podia.

Rachel is een Nederlandse zangeres die in 2001 bekend werd door het televisieprogramma Starmaker, waarna ze deel uitmaakte van de groep K-otic. Nadat deze groep is ontbonden bouwt ze een solocarrière op. In 2009 neemt ze deel aan X-Factor en eindigt als tweede. In maart komt haar soloalbum uit.

The bony king of nowhere, vernoemd naar een nummer van Radiohead vormt de 22-jarige Bram Vanparys het creatieve brein achter deze Vlaamse formatie. Zijn rasperige stem heeft misschien nog iets weg van Thom Yorke, maar tegelijkertijd horen we veel meer. De freak-folk van Devendra Banhart bijvoorbeeld, verpakt in korte fluisterliedjes met flarden jazz en subtiele elektronica.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl



TROS