Ingezonden persbericht

Kamerleden 'On Tour' in Tilburg

Op zaterdagmiddag 27 februari bezoeken Agnes Kant en Jan Marijnissen samen met een aantal SP-Kamerleden Tilburg. Samen met de lokale afdeling bindt de SP de strijd aan met de projectontwikkelaars. De SP-tourbus staat van 14:00 tot 16:00 uur op het Besterdplein in Tilburg.

Het bezoek aan Tilburg is onderdeel van 'SP on tour'. Tijdens deze tour
reizen SP-fractievoorzitter Agnes Kant en de andere SP-Kamerleden tot de
gemeenteraadsverkiezingen met de SP-touringcar door het land om lokale
afdelingen te ondersteunen in de verkiezingscampagne.

De Tweede Kamerfractie steunt de SP in Tilburg in haar strijd tegen
verloedering en voor zeggenschap voor buurtbewoners. Daarom zullen de SP-ers zaterdag een stuk braakliggende grond kraken. Lijsttrekker van de SP in Tilburg Johan van den Hout: "De buurt is van haar bewoners. Terreinen jarenlang braak laten liggen is lelijk en zonde van de ruimte. Buurtbewoners hebben het recht om er een tijdelijke bestemming aan te geven." Van den Hout denkt dan bijvoorbeeld aan een speel- of fietscrossterrein of een buurttuin.

Agnes Kant gaat kamerleden Jan de Wit en Fons Luijben en met fractievoorzitter in Tilburg Veerle Slegers in gesprek met bewoners van verzorgingscentrum de Bijsterstede. Kamerlid Paul Ulenbelt gaat op bezoek bij de Weggeefwinkel. Kamerleden Farshad Bashir, Henk van Gerven, Hans van Leeuwen, Renske Leijten en Manja Smits gaan met lokale SP'ers flyeren op het Besterdplein en in de stad.



Ingezonden persbericht