Ingezonden persbericht

Persmomenten Fiets en Wandelbeurs

De perskamer is open vanaf 9:00 uur. U kunt zich daar accrediteren. Voor de perskamer gaat u bij ingang C van de Rai voor de kassa's rechts de trap op.
Naast de perskamer is een eenvoudig persterras.

09:30 uur Wandel Zaal (E104)
Perspresentatie van het vernieuwde Pelgrimspad van Amsterdam naar het Belgische Visé door het Wandelplatform LAW

09:45 uur Expo Zaal (E108)
De winnaar van de ideeënprijsvraag Blijf Veilig Mobiel Fiets van de Fietsersbond in opdracht van het samenwerkingsverband van verkeers- en ouderenorganisaties Blijf Veilig Mobiel

10.00 uur Press Room (E003) in de Forum Lounge
Perspresentatie van de geheel vernieuwde Pieterpadgids deel II
Aansluitend geeft Wim van der Ende, om 11.00 uur een lezing voor het publiek over het Pieterpad in de Eigen-Wijze Reizen Zaal (E103).

10:30 uur Hal 9, stand CDT des Ardennes (9.A.30)
Uitreiking trofee Fietsroute van het Jaar aan de heer Thierry Dion namens de Conseil général des Ardennes voor de Voie Verte Trans-Ardennes. Aansluitend publiekspresentatie om 11:00 uur in de Expo Zaal (E108)

11:00 uur Press Room (E003) in de Forum Lounge.
Perspresentatie van Tsjechië als fietsland door het Tsjechisch Verkeersbureau.

11:15 uur Persterras naast de perskamer
Uitreiking Wandeltrofee voor de het streekpad de stelling van Amsterdam aan de voorzitter van de Stichting Wandelplatform-LAW, de heer Arie de Jong met als eregast mevrouw Rinske Kruisinga, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland. In aansluiting hierop start om 11:30 uur in de Expo Zaal (E108) een publiekspresentatie van het Stellingpad door Joep Naber van het Wandelplatform.

12:00 uur Hal 11, stand Fietsersbond (11.C.90)
Officiële opening van de Fietsrouteplanner Noord-Holland met de heer Jaap Bond, gedeputeerde van Noord-Holland; de heer Hans Gerson, wethouder Verkeer van Amsterdam en dagelijks bestuurder de Stadsregio van Amsterdam en de heer Hugo van der Steenhoven directeur van de Fietsersbond.

12:00 uur Press Room (E003) in de Forum Lounge
Perspresentatie van de Brabantse portal RoutesinBrabant.nl voor wandelen en fietsen en informatie over eten, drinken en overnachten onderweg door het Vrijtijdshuis Brabant. De aftrap zal worden verricht door de Brabantse wielrenster Mairanne Vos: wereldkampioen veldrijden 2010!

13:00 uur Press Room (E003) in de Forum Lounge
Perspresentatie van het onderzoek Wie is dé wereldfietser? Wat is het verschil tussen een vakantiefietser en een wereldfietser? Waarin onderscheiden wereldfietsers zich ten opzicht van de "gemiddelde Nederlander?" Op dit onderzoek studeerde Gwendolin Vrooland onlangs af in de psychologie aan de Universiteit Twente.

15:00 uur Hal 10 stand Frans Bureau voor Toerisme (10.E.20)
Het Frans Bureau voor Toerisme Atout France presenteert een nieuwe site over fietsen in Frankrijk: www.franceguide.com/nl/fietsen tijdens een relatieborrel op de stand.

16:00 uur Hal 9 stand Slovenië (9.D.10)
Groen Slovenië biedt beste aanbod voor de zeer veeleisende Nederlandse toerist: honderden kilometers fiets- en wandelpaden door de ongerepte natuur, tijdens een ontmoeting met de pers en happy hour.

Voor de Forum Lounge gaat u door de doorgang van hal 10 naar de Ruby Lounge. Hier gaat u de trap af naar de Forum Lounge. De Press Room is rechts voor u tussen de draaideur naar buiten en de balie