Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Postbus 94005

1090 GA Amsterdam

T 020-600-2579
www.fietsenwandelbeurs.nl

Fiets- en wandelbeurs breidt uit
27 en 28 februari 2010 in de Amsterdam-Rai

Langs de Donau Radweg in Oostenrijk zijn in de maanden april en mei 7,8 % méér Nederlanders geteld ten opzichte van april en mei in 2008. De Natuurkampeerterrein in Nederland melden meer fietsers en wandelaars in het voorseizoen dan vorig jaar. Voorbeelden dat fiets- en wandelvakanties in de plus blijven, ondanks sombere geluiden. Het moment bij uitstek waar aanbod en vraag elkaar ontmoeten is de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam-Rai. Door de toenemende belangstelling gaat de Fiets en Wandelbeurs zelfs uitbreiden.

Het wordt inmiddels de zesde editie van het nieuwe concept dat in 2005 ontstond door een voorzichtige samenwerking van de Fietsvakantiebeurs en de Wandelmarkt. De nieuwe formule is gegroeid tot een niet meer weg te denken evenement voor fiets- en wandelliefhebbers. Groei zit er ook in het aantal bezoekers: van 7.800 in 2005 naar 17.770 in 2009. De oppervlakte van de beurs steeg van 6.500 m2 naar 17.000 m2. Het aantal standhouders nam toe van 120 naar 43O.

In 2010 wordt hal 9 aan de beurs toegevoegd. Hierbij blijft een goede doorloop met de bestaande beurshallen 10 en 11 gewaarborgd en blijft de Fiets en Wandelbeurs een compacte beurs. Door de enorme belangstelling voor de lezingen en workshops in de direct aan de beursvloer grenzende zalen van het Rai-congrescentrum zal in 2010 een extra grotere zaal worden ingezet. Dit inhoudelijke programma geeft de Fiets en Wandelbeurs een duidelijk toegevoegde waarde.

Bij de komende beurs zet de organisatie zich in om zoveel mogelijk aan de wensen van de bezoekers van de afgelopen beurs tegemoet te komen. o Nog méér fietsen op de beurs: niet alleen gewone vakantiefietsen, maar ook tandem, e-bikes, aanhangfietsen en andere bijzondere fietsen, die niet alleen tentoongesteld staan, maar ook getest kunnen wordt op een uitgebreid parcours. o Nog méér buitensportmaterialen, met ook demonstraties. o Veel aandacht voor de oprukkende GPS: De GPS-workshops komen in een grotere zaal. o Een duidelijk aandeel Alpenlanden op de beurs: met niet alleen fietsen en wandelen in de dalen, maar ook uitdagende tochten in het hooggebergte. o Een zichtbaar Scandinavië-paviljoen.
o De landen rond de Middellandse Zee trekken niet alleen zonaanbidders op de stranden, maar in toenemende mate óók fietsers en wandelaars.

In 2010 komen de uitgebreide paviljoens 'fietsers informeren fietsers' en 'wandelaars informeren wandelaars' zeker terug. Ervaren fietsers en wandelaars geven de bezoekers een scala aan informatie over hun favoriete reisgebieden. Behalve het specialisme is het de combinatie van aanbod en informatie die zorgt dat de Fiets en Wandelbeurs zich opmerkelijk onderscheidt ten opzichte van andere toeristische beurzen.
---

Noot voor de redactie,