Violist Berent Korfker en pianist David Dolan spelen in Concertgebouw


AMSTERDAM, 20100216 -- Op zaterdag 27 februari geven de violist Berent Korfker en de pianist David Dolan een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Aanvang 20.15 uur Zowel Dolan als Korfker treden zelden op in Nederland en dit is een van de weinige keren dat deze internationaal gerenommeerde musici een klassiek recital verzorgen op één van de mooiste podia voor kamermuziek.

De Engelse pianist David Dolan heeft zijn carrière als concertpianist, zijn studie en zijn lesgeven gewijd aan een revival van de klassieke improvisatie. Over de hele wereld geeft hij concerten en improvisatiecursussen. Lord Yehudi Menuhin zei over hem: "David Dolan is giving new life to classical music".
Hij is professor zowel aan de Yehudi Menuhin School of Music als aan de Guildhall School in Londen waar hij hoofd is van het 'Centre for Classical Improvisation and Creative Performance'. Met de Nederlandse violist Berent Korfker speelt hij sonates van Mozart, Schubert en Brahms. Berent Korfker is professor aan de Royal College in Londen.

www.david-dolan.com
www.berentkorfker.com

Mozart (Sonates in G KV 301, e kl.t. KV304), Schubert (Sonate in a kl.t. D.385),
Brahms (Sonate in G op.78).

Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het Concertgebouw.
0900-6718345 en www.concertgebouw.nl