BNN

PERSBERICHT - Hilversum, 16 februari 2010
BNN PRESENTEERT DE AVOND VAN DE FOUTE FILM

credits: BNN

TENENKROMMEND GENIETEN VAN FOUTE FILMS BIJ BNN

Vechtfilms met Chuck Norris, een stevig portie neder-horror, Halle Berry als Catwoman en films met tieten die kunnen doden. Het spat allemaal van het beeldscherm tijdens De Avond Van De Foute Film bij BNN. In deze apotheose van de Week van de Foute Film op Nederland 3 praat Patrick Lodiers met acteurs en kenners op het gebied van foute films. Hij wordt bijgestaan door regisseur en foute filmliefhebber Martin Koolhoven. In LA ontmoet Patrick Paul Verhoeven, ooit 'bekroond' met zeven Raspberry Awards voor zijn film Showgirls. De Avond Van De Foute Film is op zaterdag 27 februari om 21.55 uur te zien bij BNN op 3. Aansluitend zendt BNN om 22.45 uur de film Showgirls uit.

Wat maakt een film fout? En wat is er zo lekker aan het kijken naar foute films? Tijdens De Avond Van De Foute Film komt alle foute cinema van de laatste jaren aan bod aan de hand van vier categorieën: knokfilms, wansmaak, grote sterren en fout Nederlands. Patrick maakt bekend wie de online Verkiezing van de Foutste Film heeft gewonnen. En natuurlijk is er veel aandacht voor de dertigste editie van The Golden Raspberry Awards, de Amerikaanse awardshow voor de slechtste films van het jaar. Paul Verhoeven werd ooit onderscheiden met zeven 'Razzies' voor zijn film Showgirls en was de eerste regisseur die de prijs publiekelijk in ontvangst nam. In de bioscoop flopte de film volledig, maar op DVD ging Showgirls als een trein en kreeg het een cultstatus.

De Avond Van De Foute Film is de grande finale van De Week van de Foute Film van BNN, VARA en VPRO op Nederland 3. Hierin zendt BNN, naast Showgirls, de films Striptease, Dirty Love en Freddy got fingered uit. In Striptease gaat Erin Grant (Demi Moore) aan het werk in de lokale stripclub Eager Beaver om de voogdij over haar kind terug te krijgen. Dirty Love gaat over Rebecca (Jenny McCarthy) die is bedrogen door haar vriendje Richard (Victor Webster). Na advies van een helderziende gaat ze op zoek naar haar ware liefde. In Freddy got fingered wordt Gordon (Tom Green) geïntimideerd door Betty, een meisje dat het fijn vindt om met een bamboestok tegen haar verlamde benen geslagen te worden. Showgirls vertelt het verhaal van Nomi Malone (Elizabeth Berkley), een meisje dat naar Las Vegas afreist met de droom om showgirl te worden.

Films bij BNN op 3 tijdens De Week van de Foute Film Di 23 feb - 20:30 uur: Striptease
Wo 24 feb - 23:20 uur: Dirty love
Do 25 feb - 22:35 uur: Freddy got fingered
Za 27 feb - 22:45 uur: Showgirls



BNN