Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Postbus 94005

1090 GA Amsterdam

T 020-600-2579
Amsterdam,16 februari 2009 www.fietsenwandelbeurs.nl

Tandems testen op de Fiets en Wandelbeurs Nooit meer wachten op elkaar

Een bekend verschijnsel onder stellen op fietstocht en fietsvakantie. De een fietst sneller dan de andere. De snelle persoon moet vaak wachten en de langzame persoon voelt zich bezwaard. Een oplossing is om op een tandem op pad te gaan. Op de tandem kunnen beide rijders hun energie kwijt, terwijl ze gezamenlijk een snelheid neerzetten. Elkaar zoek raken is nu verleden tijd.

De laatste vijf jaar is de tandem in opmars. De modellen hebben tegenwoordig een flitsend uiterlijk, waarop tandenrijders zich graag zien onderweg. De Tandemclub noemt het sporttandems. Volgens deze vereniging rijden er inmiddels 15.00O tandems op de Nederlandse wegen en fietspaden.

Het is het begin wel even wennen. De voorrijder en de stoker, zoals de achterrijder wordt genoemd, moeten goed op elkaar ingespeeld zijn. Tijdens de Fiets en Wandelbeurs maken leden van de Tandemclub het publiek wegwijs op de tandem. Op het Fietsparcours staan maar liefst 16 verschillende modellen van 11 fabrikanten klaar voor een rit op het testrit onder begeleiding van ervaren Tandemrijders. Tot nu toe zijn de deelnemende merken/types:


* Avaghon (28" Rohloff en Hoog-Laag met hoog stokerdeel)


* Cannondale (Touring Tandem)


* Conway (Bike4Travel)


* Explorer (3 types)


* Flyer (electrisch ondersteund)


* Hase Pino


* Multicycle


* Koga (Twin Traveller met derailleur)


* Santos (Dual Travel Rohloff, alle 3 de maten)


* Stevens


* Vittorio

Het gebruiksrecord van het testparcours staat op naam van een koppel dat op de beurseditie van 2009 ruim vijf uur heeft rondgereden op steeds wisselende tandems. Uiteindelijk heeft het stel dus echt de voor hen beste keuze kunnen maken.

De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op 27 en 28 februari in de Amsterdam-RAi Het testparcours beslaat het achterste deel van hal 11. De toegang is 14, - Euro,
E-tickets in de voorverkoop via www.fietsvakantiewinkel.nl 11, - Euro

Noot voor de redactie,