Ingezonden persbericht


Amsterdam 19 februari 2010
PERSBERICHT

Introductie Theateretappe tijdens de fiets- & wandelbeurs in de RAI

Op de fiets- & wandelbeurs in het weekend van 27& 28 februari in de RAI te Amsterdam zal De Theateretappe zich voor het eerst presenteren aan het publiek. De Theateretappe zal vanaf april 2010 theaterfiets- & wandeltochten organiseren door geheel Nederland. Doelstelling is over 5 jaar in alle provincies een etappe te hebben georganiseerd en naar een schema te zijn gegroeid met jaarlijks 10 verschillende locaties en 110 voorstellingsdagen.

De bezoekers van de theateretappe komen tijdens een etappe langs 4 intieme theatertjes waar ze worden verrast op kleine voorstellingen, onbekende juweeltjes. Juweeltjes die extra zullen stralen door de synergie met de omgeving waar ze worden uitgevoerd. Een stoer verhaal over de zeeman op de pier, een sonate in de rozentuin of het levenslied onder de westertoren in het hartje van Amsterdam.

Vanaf het eerste jaar zullen er thematische programma's worden gemaakt en gaat de Theateretappe vele malen per jaar op reis. Op zoek naar publiek die natuur & cultuur willen beleven, die willen snuiven aan kunst terwijl ze de zilte zeelucht of zoete bosgeur kunnen ruiken.

In 2010 zal de Theateretappe onder andere te vinden zijn in de volgende gebieden: Texel, Amsterdamse Bos met een speciaal kinderprogramma, Waterland en de Utrechtse Heuvelrug.

Over de Theateretappe:
De Theateretappe is een particulier initiatief (zonder subsidies) van FBW entertainmentontwikkeling, Pieter Schipmölder. Na 25 jaar als organisator verantwoordelijk te zijn geweest voor het Amsterdams Bevrijdingsfestival is de Theateretappe een geheel nieuwe uitdaging. Basis van de Theateretappe zijn de 4 Theaterwagens die speciaal voor dit evenement zijn ontworpen en momenteel worden gebouwd. Deze intieme theatertjes beschikken over voldoende technische hulpmiddelen om de uitvoerende artiesten volledig tot hun recht te laten komen.

Om dit bijzonder evenement op een speciale manier te lanceren zijn er twee introductie aanbiedingen. Tot 1 april 2010 kan er via de website www.theateretappe.nl de ´Ik geloof er in' cadeaubon worden gekocht. deze geeft 50% korting op een bezoek aan een Theateretappe naar keuze in de eerste twee jaar na de introductie. Daarnaast zal er na afloop van de beurs 10 gratis cadeaubonnen worden verloot onder al diegene die zich hebben ingeschreven op de maandelijkse nieuwsbrief.




Ingezonden persbericht