Gemeente Almere

Kerkuilendag op Stadslandgoed de Kemphaan

27-02-2010 | Start: 09:30 | Eind: 17:00 | Locatie: Natuurcentrum het Eksternest

Op zaterdag 27 februari 2009 organiseert Stichting Stad & Natuur Almere in samenwerking met de Stichting Kerkuilenwerkgroep een Kerkuilendag in Natuurcentrum het Eksternest op Stadslandgoed de Kemphaan. Naast prachtige natuurfoto's van kerkuilen die in Zuidelijk Flevoland leven, kunnen kinderen een workshop `braakballen pluizen' volgen. Zo onderzoeken ze wat kerkuilen eten. Ook kunnen de kinderen een uilenspeurtocht doen waarbij ze na afloop een echt uilendiploma krijgen. Of graaien in een grabbelton. Per kind wordt een materiaalvergoeding gevraagd die ten goede komt aan Stichting Kerkuilenwerkgroep Flevoland.

GeĂŻnteresseerden kunnen een pluissetje van EUR 4,50 per setje kopen en direct de workshop volgen of mee naar huis nemen. Het pluissetje bestaat uit twee braakballen, een loep, een pluiskaart en een kleurplaat. Deelname aan de speurtocht kost EUR 1,- per kind, inclusief uilendiploma.

Hoe kom ik op Stadslandgoed de Kemphaan?
Stadslandgoed de Kemphaan ligt aan de Waterlandseweg. De Waterlandseweg is per auto makkelijk bereikbaar vanaf de Veluwedreef in Almere Stad, de A6 (afrit 5 richting Utrecht) of de A27 (afrit 36 richting Almere). Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.

Wie met de fiets naar het landgoed komt, maakt een heerlijke tocht door het Waterlandse Bos. Komt u uit Almere Stad west of centrum dan komt u langs het kasteel via het Fongerspad en vervolgens over het Kerkuilenpad (richting fietsknooppunt 36). Het Kerkuilenpad is een mooi kronkelig fietspad dat uiteindelijk uitkomt bij de Waterlandseweg, u neemt het fietstunneltje onder deze weg door en komt dan op het landgoed uit. Vanuit Almere Stad oost of Almere Buiten kunt u ook langs de Hoge Vaart fietsen over het Vier Bruggenpad of het Michauxpad (richting fietsknooppunt 88). Via het Kemphaanpad komt u dan op de Kemphaan. Vanuit Almere Haven fietst u via het eerder genoemde Kerkuilenpad of het Stevenspad (richting fietsknooppunt 36) naar de Kemphaan.
winter 2009/2010