Ingezonden persbericht



---



Friendship Force viert Wereldvriendschapsdag in Bronckhorst

Op 27 februari 2010 is Friendship Force Nederland Oost te gast bij Bronckhorst in het nieuwe gemeentehuis in Hengelo. Burgemeester Henk Aalderink is van 12.00 tot 14.00 uur gastheer van een internationaal gezelschap. Het doel van FF is om leden zoveel mogelijk kennis te laten maken met andere culturen en levenswijzen.

Sinds 2005 wordt op initiatief van Friendship Force International (FFI), rond de datum van 1 maart elk jaar een Wereldvriendschapsdag georganiseerd. Dit jaar nodigen de leden van FF Nederland Oost in hun omgeving wonende buitenlanders uit om samen met hen deze dag te vieren. Na de ontvangst in het gemeentehuis van Bronckhorst, waar uiteraard een rondleiding door het nieuwe gebouw deel van uit maakt, heeft FF nog een eigen programma opgesteld om met de door haar uitgenodigde - buitenlandse- gasten verder kennis te maken.

FF Nederland Oost wil meer mensen kennis laten maken met deze internationale wereld en streeft naar een uitbreiding van haar ledental. Financiële, politieke of godsdienstige achtergrond doet niet ter zake. Friendship Force International, opgericht in 1977 in de Verenigde Staten op initiatief van de toenmalige president Jimmy Carter, heeft wereldwijd meer dan 350 clubs in 60 landen. In Nederland zijn verspreid over het land 5 clubs actief, waarvan FF Nederland Oost er een is. 'Nederland Oost' telt ruim 60 leden en is opgericht in 1986 in Zutphen.

Friendship Force laat leden kennis maken met ander culturen en levenswijzen door deel te nemen aan uitwisselingen met andere FF-clubs in de wereld. Zo heeft FF Nederland Oost in de afgelopen jaren onder andere clubs ontvangen uit Brazilië, Canada, Japan en de Verenigde Staten en om dichter bij huis te blijven, uit Engeland en Duitsland. En delegaties van de club waren te gast in Australië, Hongarije, Engeland en in vele andere landen. In 2010 staan bezoeken aan Amerika en Duitsland op het programma en zullen er clubs worden ontvangen uit Nieuw-Zeeland en Oklahoma (USA). Door deze uitwisselingen worden de deelnemers vele ervaringen rijker en er ontstaan vaak hechte internationale vriendschappen.

Voor meer informatie: www.FriendshipForceZutphen.nl.

Hengelo (Gld), 22 februari 2010




Ingezonden persbericht