Partij van de Arbeid

Amsterdam, 26 februari 2010

Weekoverzicht campagne-activiteiten PvdA

Geachte redactie, hieronder treft u de agenda met de belangrijkste campagne-activeiten van PvdA-politici voor de komende week. Voor nadere informatie kunt u bellen met Erwin Buter 06 - 12 70 04 01. Meer info is te vinden op www.pvda.nl/agenda.

Zaterdag 27 februari

Politiek leider Wouter Bos bezoekt Capelle aan den IJssel, Westland, Dordrecht en Rotterdam. Capelle aan den IJssel: 11.00 uur, aankomst bij verkiezingsmarkt, Rivierweg 111. Westland: 12.15 uur, aankomst Wilhelminaplein Naaldwijk (centrum) Dordrecht, 13.30 uur: aankomst Bagijnhof, Visstraat/Sarisgang (Lindershuis) Rotterdam, 15.00 uur: aankomst centrum Rotterdam. Ontvangst door lijsttrekker Dominic Schrijer en andere PvdA'ers.

Fractievoorzitter Mariëtte Hamer gaat op bezoek in Haarlem en Amsterdam-Oost. Haarlem: 13.00 uur, winkelcentrum Schalkwijk aan het Rivieraplein. Amsterdam-Oost: 15.00 uur, rozen uitdelen op hoek Javastraat - Celebesstraat. Vanaf 16.00 politiek café in Studio K - Timorplein 62, ook met lijsttrekker Fatima Elatik.

Oud-staatssecretaris Jetta Klijnsma gaat op bezoek in Apeldoorn, Gouda en Rijswijk. Apeldoorn, 12.00 uur: verkiezingsmarkt
Gouda, 15.30 uur: gezondheidscentrum Korte Akkeren, voormalig Sacramentskerk, Gouda. Rijswijk: 17.15 uur, Florence-zorgcentrum Steenvoorde, Generaal Spoorlaan 62, Rijswijk,

Oud-minister Ronald Plasterk gaat op bezoek bij het COC in Deventer en gaat vervolgens naar Lochem. Deventer: 14.00-15.30 uur, canvassen op de Centrale Brink Lochem, 16.00 uur: wandeling door de binnenstad van Lochem, daarna bijeenkomst in de trouwzaal van het oude Stadhuis.

Oud-minister Eberhard van der Laan gaat op bezoek in Appingedam.
Tijd: 16.00 uur, Politiek Café georganiseerd door afdelingen Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum

Oud-minister Bert Koenders gaat naar de markt in Stadskanaal en de markt in Assen, spreekt in Assen ook met Turkse en Molukse organisaties. Stadskanaal: 14..45 uur, deelt 700 rozen uit op de markt. Assen: 16.15 uur op de markt, vervolgens mee in de rode bus en in gesprek met Turkse en Molukse organisaties.

Oud-staatssecretaris Frank Heemskerk gaat op campagne in Almere en naar Emmen. Almere: 11.00, PvdA-team mét Heemskerk voetbalt tegen en bij FC Almere in Almere Haven. Emmen: 17.00 uur, Politiek Café over vestigingsklimaat/werkgelegenheid/crisis.

Oud-staatssecretaris Frans Timmermans zal in Heerlen, Kerkrade en Landgraaf de lokale PvdA campagne ondersteunen.

Heerlen: 11.00 uur, Heerlerheide. Daar wordt onder meer Zorgcentrum Ter Eyck (John Franklinstraat 30) bezocht waar Timmermans een korte toespraak zal houden.

Kerkrade: 13.30 uur, Timmermans rijdt met wethouder Krewinkel op de Rode Bus door Kerkrade.

Landgraaf: 15.30 uur, bezoek aan winkelcentrum 'Op de Kant' (Dorpsstraat 115) in Landgraaf, waar de PvdA de hele dag aanwezig zal zijn.

Oud-staatssecretaris Jet Bussemaker strijkt neer in Sittard-Geleen en praat met wijkorganisaties en verenigingen over sportieve voorzieningen in de wijk.
Tijd: 16.00 uur

Locatie: Café Dug Out, Romeinstraat 22, Sittard

Oud-minister Jacqueline Cramer gaat op campagne in haar woonplaats Arnhem.
Tijd: 11.30 uur

Locatie: wijkcentrum Elderveld

Partijvoorzitter Lilianne Ploumen voert campagne in Berkelland, Aalten en Doetinchem en woont de Nacht van de Arbeid bij in Ulft. 14.00 uur Gemeente Berkelland - dorp Eibergen op de Brink flyeren en rozen 15.10 uur Dinxperlo - Hogestraat nabij ABN/C1000
16.10 uur stad Doetinchem, Simonsplein daar staat de campagnebus, flyerenen rozen 18.00 uur Nacht van de Arbeid. Stichting Cultuurfabriek DRU, Hutteweg 24 Ulft

Maandag 1 maart

Oud-minister Ronald Plasterk gaat op campagne in Amsterdam en Utrecht. Amsterdam: 12.00 uur, Scholentour met lijsttrekker Lodewijk Asscher, over de aanpak van slecht onderwijs. Utrecht: 17.00 uur, Canvassen in Tuindorp, rondom de Regentesselaan. Vervolgens huiskamerbezoeken in studentencomplex Van Lieflandlaan.

Oud-minister Eberhard van der Laan bezoekt Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. In Amsterdam maakt hij een wandeling door Nieuw West. In Utrecht bezoekt hij samen met lijsttrekker Rinda den Besten de wijk. In Rotterdam gaat hij met Dominic Schrijer, Hamit Karakus en Carlos Gonsalves in debat met de zaal. Carrie Jansen (columniste/schrijfster) spreekt een column uit en het HipHopHuis verzorgt een optreden.

Amsterdam: Nieuw West 12.30 uur.

Utrecht: 15.00 uur, bezoek aan wijk
Rotterdam: 19.00 uur, Prinses Theater, Schiedamseweg 19, Rotterdam

Oud-minister Bert Koenders geeft een college aan de Universiteit van Amsterdam over internationale solidariteit en ontwikkelingssamenwerking.
Tijd: 17.00 uur

Locatie: UvA

Oud-staatssecretaris Jetta Klijnsma gaat in Den Haag canvassen.

Oud-minister Guusje ter Horst voert campagne in Nijmegen, waar ze rozen uitdeelt op de markt en aandacht vraagt voor veiligheid in de buurt.
Tijd: 12.30 uur

Locatie: de markt op, vanaf het stadhuis

Voormalig staatssecretaris Jet Bussemaker gaat naar Enschede en Hengelo. In Enschede is zij op sportpark Richtersbleek waar ze praat over het stelling: De actieve sportvereniging heeft de toekomst in de wijk Twekkelerveld. In Hengelo opent ze samen met lijsttrekker Bert Otten 'bedrijfsverzamelgebouw'. Enschede: 16.00 uur, Sportpark Richtersbleek.
Hengelo: 17.15 uur, Enschedesestraat 164

Oud-staatssecretaris Nebahat Albayrak geeft college op het HBO Recht in Utrecht.
Tijd: 15.00 uur.

Locatie: Heidelberglaan 7 te Utrecht, (Uithof, gebouw HBO rechten).

Dinsdag 2 maart

Landelijke campagnedag in Rotterdam. Met politiek leider Wouter Bos, fractievoorzitter Mariëtte Hamer en vele andere PvdA-prominenten. Ook met de Rotterdamse lijsttrekker Dominic Schrijer. Kamerlid Mei Li Vos deelt de prijs uit voor het beste campagnefilmpje.
Tijd: 19.30 uur.

Locatie: Thalia Lounge, Kruiskade 31, Rotterdam.

Fractievoorzitter Mariëtte Hamer gaat op campagne in Amsterdam Nieuw West. Om 9.30 uur is zij te vinden bij de rode campagnebus op Plein '40-'45. Ook met lijsttrekker Ahmed Baadhoud.

Oud-minister Eberhard van der Laan gaat naar Schiedam, Rotterdam en Den Haag. In Schiedam bezoekt hij een moskee. Ook bezoekt hij Wennekerpand. Verder gaat hij naar Buurt 15 in Schiedam Oost. Schiedam: 13.00 uur, ontvangst bij moskee aan het Raam, Schiedam-Centrum. Den Haag: VerkiezingsNach. Om middernacht gaan in Den Haag de stembussen open. Van der Laan is aanwezig bij een Politiek Café.

Oud-staatssecretaris Jetta Klijnsma brengt een bezoek aan Amersfoort. In Amersfoort brengt ze een bezoek aan de schuldhulpverlening. Daarna heeft ze ontmoetingen met organisaties in de sociale zekerheid. Daklozen serveren eten voor Klijnsma.
Tijd: 16.00 uur

Locatie: Amfors Groep, Uraniumweg 15, Amersfoort

Woensdag 3 maart

Uitslagenavond in Den Haag met onder anderen Wouter Bos, de Haagse lijsttrekker Jeltje van Nieuwenhoven, fractievoorzitter Mariëtte Hamer en partijvoorzitter Lilianne Ploumen.
Tijd: 19.30 uur

Locatie: Café Dudok, Hofweg 1a