Politie Gelderland-Zuid

Verdacht van poging koperdiefstal

Culemborg, 27-02-2010 o Vrijdagavond zijn omstreeks 23.00 uur vijf personen, een vrouw en vier mannen afkomstig uit Polen, aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot diefstal bij een bedrijf aan de Rijksstraatweg in Culemborg.

De eigenaar van het bedrijf was op zijn bedrijfsterrein aan de Rijksstraatweg gaan kijken toen zijn alarm was afgegaan. Op zijn terrein trof hij een Poolse man aan. Deze verontschuldigde zich en ging er snel vandoor toen de eigenaar van het bedrijf de politie ging bellen. De man vluchtte het weiland in. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Op de N320 troffen zij een auto aan met Pools kenteken. De inzittenden, een 41-jarige vrouw en een 36-jarige man gedroegen zich zeer verdacht. De man voldeed aan het signalement dat door de eigenaar van het bedrijf was opgegeven. De verdachte man in de auto zat onder de modder. Beide personen werden aangehouden.

In de omgeving werden nog een 19-, een 29- en 49-jarige man aangehouden op de Multatulilaan. Zij hadden ook modder aan hun schoenen en konden geen verklaring geven wat ze daar deden. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Tiel. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek. (14)

Laatst gewijzigd 27-02-2010 10:27 | © Regio Gelderland-Zuid |